Antena 3 CNN Politică Boagiu: Este necesară o remaniere guvernamentală. Pentru mine contează şi părerea preşedintelui

Boagiu: Este necesară o remaniere guvernamentală. Pentru mine contează şi părerea preşedintelui

Boagiu: Este necesară o remaniere guvernamentală. Pentru mine contează şi părerea preşedintelui
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Sep 2011   •   17:32

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu a declarat că după părerea sa, executivul are nevoie de o nouă remaniere, deşi în în acest moment prioritară ar fi continuarea ritmului reformelor şi determinarea oamenilor din Guvern spre finalizarea proiectelor începute.

Iată principalele declaraţii pe care ministrul le-a dat pentru publicaţia Gândul:

-"Remanierea se face nu se vorbeşte. Când o faci, o faci"

-"Întotdeauna este nevoie de o rupere de ritm şi cred că este nevoie şi de o remaniere guvernamentală, nu exclud acest aspect, dar cred că ceea ce este foarte necesar în acest moment este ca ritmul reformelor să fie continuat şi oamenii din Guvern să fie determinaţi să meargă mai departe, pentru că nu este o perioadă uşoară, nu este o perioadă de tratat cu superficialitate şi cred că e o perioadă de responsabilitate maximă vis-a-vis de România"

"Nu ştiu ce să vă spun despre ceilalţi colegi ai mei. Pentru mine contează şi cuvântul preşedintelui Traian Băsescu, a contat dintotdeauna, nu am ascuns niciodată faptul că am avut încredere şi în calităţile profesionale, mult criticate, dar să le critice cine nu înţelege ce ştie să facă"

- despre contractul Bechtel: "Nu este un moment de bucurie. Prin retragerea unui investitor de mare ai şi un recul economic, la nivel judeţean şi naţional. Am apreciat că s-a demarat procedura de reconversie profesională"

- "Negocierile au durat destul de mult, iar compania Bechtel a înţeles în cele din urmă că România este o ţară europeană. Au fost discuţii neplăcute despre contractul cu Bechtel, nu este de vină cine cere ci cine dă. Sub guvernarea Năstase a fost încheiat acest contract care ne-a dus în zona ţărilor de mâna a treia în Europa.

- "Fiecare dintre cei implicaţi ne-au ajutat în limitele atribuţiilor pe care le au. Cuvântul de ordine a fost aşezarea acestui control în standardele de cost.

- "Reorganizarea administrativă ar trebui să se facă până în 2012. Se negociază bugetul european 2014- 2020 şi trebuie să reaşezăm regiunile"

- "Nu cred că dialogul dintre noi şi partenerii de guvernare nu pot duce la un rezultat. Nu ştiu despre o regiune care să cuprindă Harghita, Covasna şi Mureş"

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close