Antena 3 CNN Politică Boagiu: PDL vrea să guverneze alături de PNL, cu o condiţie. Liberalii să schimbe liderul

Boagiu: PDL vrea să guverneze alături de PNL, cu o condiţie. Liberalii să schimbe liderul

Boagiu: PDL vrea să guverneze alături de PNL, cu o condiţie. Liberalii să schimbe liderul
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Noi 2012   •   11:37

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a declarat că democrat-liberalii se văd alături de liberali, ea explicând că PNL nu trebuie să se rupă, ci "să schimbe liderul", Boagiu susţinând totodată că viitorul premier trebuie să fie "un bărbat de stat care să apere interesele României".

"Din fericire, domnul Crin Antonescu ne-a ajutat, a reuşit să creeze doar o gaşcă în jurul lui, cu alte interese decât cele ale adevăraţilor liberali. Faptul că i-a eliminat prin modul de comportament, prin politica adoptată, pe liberalii adevăraţi sper că i-a trezit pe aceştia la realitate şi le-a arătat că locul lor nu e în acel amalgam", a declarat Boagiu la un post TV, informează Mediafax.

Totuşi, Boagiu a mai spus că speră într-o trezire a PNL.

"Nu înseamnă că trebuie să se rupă, trebuie să schimbe liderul. Antonescu nu are nicio legătură cu liberalii, e al socialiştilor", a adăugat ea.

Declaraţiile lui Boagiu vin după ce şeful democrat-liberalilor, Vasile Blaga, a declarat miercuri că dacă USL nu va obţine un scor de 49% la alegerile parlamentare, iar ARD va atinge 20%, atunci "garantat" alianţa nou constituită va face oficial propunerea PNL pentru o uniune.

"Garantat da (...). Am guvernat foarte bine cu PNL-ul în 2005, 2006, 2007. Eu spun că PNL îşi rezolvă ei problemele acolo. Cu Crin, fără Crin este treaba lor. Preşedintele PNL-ului este Crin Antonescu. Eu spun cu PNL. Ce vor decide dânşii acolo, eu nu ştiu", a declarat Vasile Blaga.

În replică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, spune că nu vede posibilă o viitoare guvernare cu PDL, după alegerile parlamentare din 9 decembrie, în cazul în care Alianţa România Dreaptă (ARD) ar lua peste 20% la aceste alegeri.





×
Subiecte în articol: anca boagiu vasile blaga Crin Antonescu
Parteneri
Mircea Badea, despre femeia căreia îi datorează toată cariera
x close