Antena 3 CNN Politică Boc 4 a devenit Boc 5. Cine a plecat şi cine a venit la Palatul Victoria (VIDEO)

Boc 4 a devenit Boc 5. Cine a plecat şi cine a venit la Palatul Victoria (VIDEO)

Boc 4 a devenit Boc 5. Cine a plecat şi cine a venit la Palatul Victoria (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Sep 2010   •   08:10

Boc 4 devine Boc 5. Poate cei mai contestaţi miniştri, Sebastian Vlădescu şi Mihai Şeitan, au fost daţi afară. Mai plecă din cabinet Radu Berceanu, Adriean Videanu, Gabriel Sandu şi Mihail Dumitru. Nume vechi, dar mai ales nume noi, despre care nu a auzit nimeni, vor veni la Palatul Victoria.

Cel mai controversat personaj, pe lista guvernanţilor, este Ion Ariton, propus pentru şefia ministerului Economiei. De profesie economist şi fost prefect de Sibiu, Ariton a fost implicat într-un scandal uriaş în urmă cu 8 ani de zile, când deţinea funcţia de director comercial la Petrom, sucursala Sibiu. Atunci, s-a descoperit o gaură de 10 miliarde de lei in bugetul companiei. Ariton a fost cercetat într-un dosar în care, dupa doi ani, s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

La Agricultură, în locul lui Mihail Dumitru ar putea veni deputatul PDL, Valeriu Tabără. Printre propuneri se mai numără şi Gheorghe Ialomiţeanu, care îi ia locul lui Sebastian Vlădescu. Ministrul remaniat al Finaţelor consideră schimbarea sa o eroare politică.

Un alt nume sonor, alături de Valeriu Tabără, este Anca Boagiu. Ea îi va lua locul lui Radu Berceanu, la Transporturi, portofoliu pe care l-a mai deţinut şi în trecut. Performanţele sale la şefia ministerului au fost puse la acea vreme sub semnul indoielii. Boagiu a fost dur criticată pentru starea jalnică a autostrăzii Bucureşti-Piteşti, în condiţiile în care a cheltuit milioane de euro pentru modernizări.

Printre miniştrii proaspăt numiţi sunt şi două nume noi: Ioan Botiş şi Valerian Vreme, care nu s-au remarcat până acum pe prima scenă politică. La ministerul Muncii, în locul lui Mihai Şeitan, va veni Ioan Botiş, de profesie inginer şi coleg cu Ioan Oltean. Singurele legături cu portofoliul pentru care a fost propus sunt: poziţia de director executiv al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa Năsăud şi funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială din Parlament.

Valerian Vreme a fost propus ministru al Comunicaţiilor în locul lui Gabriel Sandu. De profesie inginer electronist, el este în prezent vicepreşedinte al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. A ajuns în atenţia presei, după ce a făcut lobby pentru introducerea paşapoartelor biometrice. Iar în domeniul comunicaţiilor, s-a remarcat prin propunerea unor legi, precum cea privind măsurile de securitate ale sistemelor informatice.

Antena 3

 

 

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close