Antena 3 CNN Politică Boc a evitat contactul cu protestatarii de la Parlament folosind intrarea pentru maşinile care ridică gunoiul

Boc a evitat contactul cu protestatarii de la Parlament folosind intrarea pentru maşinile care ridică gunoiul

Boc a evitat contactul cu protestatarii de la Parlament folosind intrarea pentru maşinile care ridică gunoiul
08 Iun 2010   •   09:27


A anunţat românii, plin de curaj, că le va tăia pensiile şi salariile, dar a intrat în Parlament pe intrarea de serviciu, de teama protestatarilor. Premierul Emil Boc a ales, luni, la Palatul Parlamentui, intrarea folosită pentru maşinile care ridică gunoiul, scrie ziare.com. Înauntru, guvernul şi-a pus mandatul la bătaie, prin angajarea răspunderii pe cele două legi de austeritate.

Emil Boc a ajuns la Parlament cu aproape o oră înainte de angajarea răspunderii. Intrarea pe care a folosit-o a fost cea de serviciu a Senatului, de pe Calea 13 Septembrie. Mai precis, intrarea care este folosită de maşinile administrative - cele care ridică gunoiul şi cele care aprovizionează clădirea Parlamentului.

Premierul a refuzat să intre în Palatul Parlamentului prin poarta considerată a fi intrarea de protocol. Potrivit unor surse din cadrul SPP, citate de sursa precizată, Boc nu a vrut sub nicio formă să aibă vreun contact cu oamenii care protestau în jurul Parlamentului, respectiv cu reprezentanţii mass-media.

În Parlament, Boc a fost întâmpinat cu aplauze de la colegii săi de partid şi huiduieli din partea Opoziţiei. Parlamentarii PSD au venit cu steaguleţe de culoare albă, pe care au inscripţionat lozinci, prin care cereau demisia premierului. Acesta nu a părut descurajat.

Discursul premierului a fost întrerupt după aproape o oră, de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care i-a cerut să-şi... optimizeze intervenţia.

În partea a doua a şedinţei au urmat explicaţiile pe legea pensiilor. Avem un sistem care nu se mai susţine, spune premierul. În cifre, pentru fiecare beneficiar cotizează doar 0,8 persoane, a adăugat Boc.

Premierul şi-a continuat apoi discursul cu detalii referitoare la măsurile de austeritate.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: premier Emil Boc parlament gunoi
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close