Antena 3 CNN Politică Boc: A învins raţiunea în faţa populismului. Joi ne asumăm răspunderea

Boc: A învins raţiunea în faţa populismului. Joi ne asumăm răspunderea

Boc: A învins raţiunea în faţa populismului. Joi ne asumăm răspunderea
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Oct 2010   •   19:08

Premierul Emil Boc s-a arătat mulţumit de rezultatul votului la moţiunea de cenzură, precizând că "a câştigat raţiunea în faţa populismului" şi că Opoziţia nu are decât promisiuni fără acoperire. Primul-ministru susţine că joi Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament.

"Aş spune că astăzi a câştigat raţiunea în faţa populismului şi demagogiei Opoziţiei, care, din nefericire, a venit şi vine doar cu tolba plină de promisiuni fără acoperire", a declarat Emil Boc.

"Din punctul meu de vedere, principala preocupare a fost, este şi va rămâne soarta oamenilor, modalitatea prin care să putem depăşi cât mai repede această perioadă dificilă, dar fără a face paşi înapoi. (...) Preocuparea noastră este şi rămâne cum să ieşim cât mai repede din criză şi să ducem România pe o creştere economică sănătoasă şi nu pe o creştere bazată pe împrumut şi consum", a continuat premierul.

Boc, despre rezultatul moţiunii


Emil Boc a ţinut să precizeze că este la curent cu problemele oamenilor, dar că nu se poate ieşi din criză cu promisiuni care nu au acoperire.

"Spun foarte clar şi răspicat: ştiu problemele oamenilor, le înţeleg nemulţumirea, dar la fel de bine ştiu că nu este o altă cale mai bună de a ieşi din situaţia asta dificilă decât de a merge pe o cale fără populisme, fără promisiuni, care nu au acoperire", a spus Boc.

Cât priveşte asumarea răspunderii în Parlament, premierul a precizat că acest lucru este priogramat să aibă loc joi dimineaţă.

"Noi am primit din partea Parlamentului invitaţia ca mâine la ora 10:00, dacă nu greşesc, să fim prezenţi în vederea asumării răspunderii. Şi acest lucru îl vom face", a spus Emil Boc.

Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a fost respinsă, miercuri, în Parlament, cu 219 voturi "pentru" şi o abţinere. Pentru ca documentul intitulat "Moţiunea României majoritare, moţiune populară" să treacă erau nevoie de 236 de voturi "pentru", dintr-un total de 470. Opoziţia mai avea nevoie de 17 voturi pentru răsturnarea Guvernului.



×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close