Antena 3 CNN Politică Boc: Acordul PSD-PNL, o tranzacţionare a voturilor. Adevărata miză, împărţirea resurselor României (VIDEO)

Boc: Acordul PSD-PNL, o tranzacţionare a voturilor. Adevărata miză, împărţirea resurselor României (VIDEO)

Boc: Acordul PSD-PNL, o tranzacţionare a voturilor. Adevărata miză, împărţirea resurselor României (VIDEO)
Sursa foto: Emil Boc
25 Noi 2009   •   15:23

"Adevărata miză" a acordului semnat între PSD şi PDL o constituie "tranzacţionarea" resurselor din România , laolaltă cu tranzacţionarea voturilor românilor, a declarat miercuri, preşedintele PDL Emil Boc. În opinia liderului democrat-liberal, decizia celor două partide reprezintă "paşaportul lui Traian Băsescu pentru un al doilea mandat".

"Acordul politic dintre PNL şi PSD e un contract de tranzacţionare a voturilor românilor: de la stânga la dreapta şi de la dreapta la stânga. PNL şi PSD le cer românilor voturi pentru ca mai apoi să tranzacţioneze avuţia naţională rămasă de vândut pentru clientela poltiică ce se află în spatele acestor partide, fie că este vorba de resursele energetice sau alte resurse ale ţării, aceasta fiind miza acestui acord", a afirmat Boc.

BOC: ACORDUL PNL-PSD, O TRANZACŢIONARE A VOTURILOR


El a acuzat PNL că preferă "ciolanul bunului simţ", dar că românii nu se vor lăsa păcăliţi de jocul celor două partide. Potrivit lui Boc, dorinţa PSD de majorare a taxelor şi impozitelor are ca scop "păstrarea privilegiilor".

"E important să ştie toţi românii şi electoratul liberal că preţul candidaturii lui Mircea Geoană şi susţinerea lui de către PNL este îngroparea cotei unice", a acuzat preşedintele PDL, precizând că PSD propune o cotă minimă de 20%, prin care practic românii vor scoate mai mulţi bani din buzunare.

Şi prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a susţinut de la sediul central al partidului, că prin acordul semnat între PNL şi PSD, Crin Antonescu a ratat şansa să se valideze ca un lider al dreptei,
"Hârtia suportă orice. Din punctul meu de vedere, cred că domnul Crin Antonescu a ratat şansa să se valideze ca un lider al dreptei, şansă care nu cred că i se va mai oferi în activiotatea politică. Cu alte cuvinte, politica bunului simţ s-a încheiat, din punctul meu de vedere, pentru domnul Crin Antonescu. A fost un foc de paie care s-a stins înainte de a începe", a comentat Videanu.
Videanu s-a declarat convins că "portretul robot al candidatul pentru liberalul care votează în această ţară este Traian Băsescu şi nu Mircea Geoană".
În ceea ce priveşte implicarea lui Klaus Iohannis în acordul PNL-PSD, Videanu a declarat că imaginea edilului Sibiului este jucată politic de liderii PSD, care doresc să-i exploateze potenţialul pentru obţinenerea unor avantaje electorale imediate.
"Îl cunosc foarte bine pe domnul Klaus Iohannis şi îl respect pentru că este un om ales de urbea din Sibiu. Din păcate, domnul Klaus Iohannis este, sau imaginea lui este jucată politic de liderii PSD", a afirmat Videanu, întrebat dacă PDL ar fi acceptat varianta Klaus Iohannis premier.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close