Antena 3 CNN Politică Boc, acuzat de Tăriceanu de nepăsare în cazul concedierilor de la Corpul de control

Boc, acuzat de Tăriceanu de nepăsare în cazul concedierilor de la Corpul de control

Boc, acuzat de Tăriceanu de nepăsare în cazul concedierilor de la Corpul de control
Sursa foto: Emil Boc, Calin Popescu Tariceanu
18 Feb 2009   •   16:26

Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu l-a acuzat miercuri de nepăsare şi nesimţire pe prim-ministrul Emil Boc, arătând că printre disponibilizaţii de la Corpul de Control, se găsesc şi două "femei însărcinate". Unii parlamentari liberali, avocaţi de profesie, au anunţat că îşi oferă gratis serviciile de reprezentare în instanţă a funcţionarilor concediaţi de Boc la nivelul acestei instituţii.
"Corpul de Control trebuie să fie alcătuit din oameni care să fie cât mai neutri, fără apartenenţă politică, pentru că dacă sunt oameni de partid evident că rezultatul analizelor va fi unul subiectiv şi viciat al unuia sau altuia la PD şi este foarte grav că văd că nu sunt avute în vedere nici măcar un minimum de considerente de ordin umanitar. Sunt printre cei concediaţi două angajate care sunt însărcinate, una care de-abia a născut. Lucrul acesta denotă o nepăsare care este absolut nepermisă la acest nivel faţă de soarta unor oameni", a comentat Tăriceanu.
În opinia liderului PNL, decizia actualului premier are "o tendinţă discreţionară", concedierile fiind dictate nu pe criterii de erformanţă, "ci pe baza bunului plac".
"Cred că aici este, dincolo de ceea ce v-am spus, această nesimţire, această nepăsare a lui Boc faţă de oamenii care cred că pe baza criteriilor profesionale au făcut parte din acest corp de specialişti şi el nu ia în considerente decât criteriile de aparteneţă politică şi de fidelitate faţă de partid şi faţă de domnia sa. E regretabil, într-o ţară democratică şi europeană să se comporte şi să se gândească în acest fel", a mai adăugat Tăriceanu.
Liderul PNL a subliniat că în cei patru ani în care a condus Executivul nu a făcut "acest gen de selecţii pe criterii politice".
"Cred că singurul criteriu rămas valabil acum pentru care unii rămân angajaţi şi unii vor fi angajaţi este cel al apartenenţei de partid şi vorbim aici de PD şi, în al doilea rând, de recentul angajament de fidelitate, care este o premieră absolută în România", a mai spus fostul prim-ministru.
Deputatul PNL Alina Gorghiu a anunţat, la rândul său, că este dispusă să-şi ofere serviciile de avocat disponibilizaţilor care au făcut parte din Corpul de Control al Primului-Ministru.
"În calitate de avocat, sunt gata să îi reprezint în instanţă, pro bono, pe toţi salariaţii concediaţi în urma acestei măsuri abuzive a Guvernului Boc prin care premierul nu face decât să demonstreze că a început înregimentarea clientelei politice în sistem", a afirmat Gorghiu, adăugând că, în cursul zilei de miercuri, s-a încercat contactarea celor în cauză.
Deputatul PNL s-a arătat "ferm" convinsă că va avea câştig în orice acţiune intentată împotriva Guvernului. Premierul Emil Boc a dispus disponibilizarea a 61 din cei 67 salariaţi ai fostului Departament de Control al Guvernului, pe motiv de neîncredere în loialitatea acestora.
În replică, Boc a declarat că dreptul la justiţie este garantat în România, iar foştii angajaţi ai corpului de control pot da Guvernul în judecată. Mai mult, premierul a justificat concedierile prin faptul că nu poate lucra cu corpul de control al fostului prim ministru.
"Dreptul la Justiţie este garantat în România. Prim-ministrul nu poate lucra cu un corp de control al vechiului prim-ministru. Eu sunt pus în situaţia să verific acte ale vechiului Guvern şi nu pot să fac acest lucru cu Corpul de Control al vechiului prim-ministru. De aceea, actul normativ pe care l-am adoptat instituie un lucru simplu: un corp de control vine şi pleacă cu premierul. Acest lucru se va întâmpla şi după ce la Palatul Victoria nu va mai fi actualul prim-ministru", a declarat Boc, răspunzând unei întrebări adresate de ziarişti.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Tariceanu Corp de Control Boc concedieri
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close