Antena 3 CNN Politică Boc: Am modificat Codul Etic al PDL, Apostu şi Bica şi-au cerut excluderea din partid

Boc: Am modificat Codul Etic al PDL, Apostu şi Bica şi-au cerut excluderea din partid

Boc: Am modificat Codul Etic al PDL, Apostu şi Bica şi-au cerut excluderea din partid
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    13 Noi 2011   •   21:50

Premierul Emil Boc a declarat, duminică seara, după şedinţa liderilor PDL, că la întrunirea de la Vila Lac s-a decis modificarea Codului Etic, astfel încât cel arestat preventiv este exclus din partid, menţionând că Sorin Apostu şi Radu Bica au cerut să fie excluşi din partid, procedură care nu duce la pierderea mandatului de primar, informează Mediafax.

"Am decis modificarea Codului Etic astfel încât persoana arestată preventiv este exclusă de drept din partid", a spus prim-ministrul Emil Boc.

Premierul a menţionat că primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bica, au solicitat deja aplicarea procedurii excluderii.

Potrivit lui Boc, urmează să se desfăşoare procedurile judiciare în instanţele de judecată, "unde fiecare poate să-şi demonstreze nevinovăţia". Premierul a mai spus că există pentru fiecare persoană premisa de nevinovăţie, care trebuie "apărată" în instanţă.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv, joi noapte, pentru 29 de zile, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar, fiind audiată aproximativ cinci ore de către procurorii anticorupţie în cursul după-amiezii de miercuri.

Preşedintele PDL Cluj-Napoca, primarul Sorin Apostu, a fost suspendat din partid după ce Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea sa preventivă, a anunţat, vineri, conducerea filialei judeţene Cluj a PDL, care arată că Apostu a contribuit, de-al lungul anilor, la consolidarea filialei.

Liderii PDL s-au reunit la Vila Lac, duminică seară, pentru că a discuta inclusiv despre bugetul pe 2012 şi priorităţile legislative.


×
Subiecte în articol: Emil Boc premier Sorin Apostu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close