Antena 3 CNN Politică Boc: Antonescu şi Hrebenciuc manipulează "în mod brutal" în privinţa pensiilor privilegiate

Boc: Antonescu şi Hrebenciuc manipulează "în mod brutal" în privinţa pensiilor privilegiate

Boc: Antonescu şi Hrebenciuc manipulează "în mod brutal" în privinţa pensiilor privilegiate
Sursa foto: Emil Boc
12 Oct 2009   •   14:44

Liderul PNL, Crin Antonescu şi cel social-democrat, Viorel Hrebenciuc manipulează "în mod brutal" opinia publică prin propunerea avansată Guvernului de a adopta o ordonanţă de urgenţă privind pensiile parlamentarilor, a susţinut luni premierul Emil Boc. El i-a acuzat pe cei doi lideri ai opoziţie că ştiu foarte bine că această problemă nu poate reglementată decât prin lege şi că solicitarea lor nu reprezintă decât un demers de imagine, în condiţiile în care PNL şi PSD doresc să păstreze actualele pensii ale parlamentarilor.
"Sunt afirmaţiile unor lideri politici care invitau Guvernul să adopte o ordonanţă de urgenţă cu privire la eliminarea pensiilor parlamentarilor. A fost şi afirmaţia lui Hrebenciuc, a fost şi afirmaţia lui Crin Antonescu de astăzi (luni-n.r.), care în mod brutal manipulează opinia publică cu scopul de a-şi putea păstra pensiile parlamentarilor, spunând ŤŞtiţi, Guvernul să dea o ordonanţă de urgenţă, domniile lor ştiind foarte, foarte bine că prin ordonanţă de urgenţă nu se poate reglementa regimul salariilor şi pensiilor, ci numai prin lege. Domnii de la PSD şi PNL invită Guvernul ca, în mod deliberat, să emită acte normative care să fie atacate la Curtea Constituţională, iar dânşii să rămână cu pensiile parlamentarilor în continuare", a spus Boc.
Premierul a subliniat că cea mai bună soluţie pentru reglementarea şi implementarea rapidă a acestui sistem o constituie angajarea răspunderii Guvernului pentru proiectul legii pensiilor, care prevede şi eliminarea pensiilor parlamentarilor.
"Aceşti colegi de la PSD şi PNL ar face orice le-ar sta în putinţă doar ca să rămână cu pensiile parlamentarilor. Cei din PSD şi din PNL fac tot ce le stă în putinţă să obstrucţioneze adoptarea unei asemenea legi care aduce la bugetul de stat economii anuale de 500-800 milioane de euro doar din recalcularea pensiilor speciale şi a pensiilor parlamentarilor. Deci, cu banii care s-ar economisi din recalcularea pensiilor parlamentarilor şi a celorlalte pensii speciale am avea resurse să achităm în continuare pensia socială minimă pentru cei care sunt loviţi cel mai dur de criza economică şi să putem asigura o creştere a restului pensiilor existente în România, începând cu cele mai mici care se află la baza piramidei sociale", a conchis Boc.
Liderul liberalilor, Crin Antonescu a propus luni premierului Boc să emită o OUG prin care să elimine pensiile parlamentarilor, arătând că în cazul în care Guvernul actual nu poate lua această măsură, viitorul Executiv de tehnocraţi va trece la fapte.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc Crin Antonescu Viorel Hrebenciuc
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close