Antena 3 CNN Politică Boc, către Peres: Guvernul împărtăşeşte opinia lui Băsescu privind Orientul Mijlociu

Boc, către Peres: Guvernul împărtăşeşte opinia lui Băsescu privind Orientul Mijlociu

Boc, către Peres: Guvernul împărtăşeşte opinia lui Băsescu privind Orientul Mijlociu
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Aug 2010   •   19:41

După întrevederea pe care a avut-o cu şeful statului român, preşedintele israelian, Shimon Peres, s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu premierul Emil Boc. În cadrul acestei întâlniri, primul-ministru român l-a asigurat pe şeful statului israelian că membrii Guvernului au aceeaşi părere cu preşedintele Traian Băsescu referitor la problemele Orientului Mijlociu şi relaţiile dintre România şi Israel.

"Noi împărtăşim aceeaşi poziţie cu preşedintele în ce priveşte politica Afacerilor Externe legată de Orientul Mijlociu şi relaţiile noastre comune", a spus Boc, citat de Mediafax.

Premierul i-a mai spus preşedintelui israelian că Guvernul român este interesat de dezvoltarea schimburilor economice bilaterale şi că va propune întâlniri periodice între miniştrii guvernelor din cele două ţări.  

"Suntem foarte interesaţi să stimulăm dezvoltarea economică, care este de importanţă crucială în acest moment atât pentru România, cât şi pentru Israel şi dorim să lansăm o practică de întâlniri periodice şi de substanţă între membrii celor două Guverne. Cred că ar trebui să începem cu miniştri precum cei ai Apărării, Transporturilor, dar şi ai Turismului, Afacerilor Externe, Internelor şi Economiei, unde avem interese commune de dezvoltare a relaţiilor bilaterale", i-a spus Emil Boc lui Shimon Peres.

La rândul său, preşedintele Shimon Peres s-a arătat convins că Guvernul israelian va aprecia propunerile lui Boc şi i-a recomandat acestuia investiţia în cercetare şi, mai ales, în ingineria genetică, în scopul creşterii economice.

În cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria, preşedintele israelian i-a împărtăşit premierului român din experienţa sa de fost ministru al Apărării. Acesta a declarat că, în prezent, un război nu se mai poartă împotriva unui adversar clasic, ci împotriva unor pericole diversificate.

"Aş spune din experienţa mea proprie de fost ministru al apărării că una este să fii un astfel de ministru când ai de-a face cu războaie clasice, adică arme contra arme. Astăzi nu te lupţi cu inamici, ci lupţi împotriva unor pericole, aşa că problema nu este vecinul tău, ci problema constă în natura pericolului. Eşti departe de Afganistan, dar în Afganistan există un pericol şi acest pericol îţi este aproape", a spus Peres.

După întâlnirea pe care a avut-o cu şeful statului israelian, preşedintele Traian Băsescu a declarat că ţara noastră va fi un partener loial al NATO, din care face parte, şi un partener loial al Israelului. Şeful statului român a răspuns, astfel, la o întrebare referitoare la poziţia României în cazul unui conflict cu Iranul.

Citeşte aici mai multe despre întâlnirea Băsescu-Peres

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Emil Boc shimon peres razboi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close