Antena 3 CNN Politică Boc, către premierul israelian Netanyahu: Bine aţi venit, domnule preşedinte

Boc, către premierul israelian Netanyahu: Bine aţi venit, domnule preşedinte

Boc, către premierul israelian Netanyahu: Bine aţi venit, domnule preşedinte
Sursa foto: Foto: Mediafax
06 Iul 2011   •   14:20

Premierul Emil Boc a mai făcut o gafă. La întâlnirea cu omologul său israelian Benjamin Netanyahu, şeful Guvernului i s-a adresat cu "domnule preşedinte" în loc de "domnule prim-ministru". Emil Boc s-a corectat imediat după ce a făcut greşeala.

Cei doi oficiali s-au întâlnit, miercuri, la Palatul Victoriei. Prim-ministrul israelian urmează să aibă o întrevedere şi cu preşedintele Traian Băsescu, tot în cursul zilei de miercuri. Vizita lui Netanyahu în România este prima a unui şef al Guvernului israelian din ultimii 20 de ani.

 


Premierul a declarat, la finalul întâlnirii cu prim-ministrul israelian, că România  îşi menţine poziţia faţă de situaţia din Orientul Mijlociu şi susţine reluarea negocierilor directe între părţi, ca unica soluţie de asigurare a climatului de pace în regiune.

"Am avut un schimb de opinii şi în ceea ce priveşte perspectivele evoluţiilor din regiunea Orientul Mijlociu. În sprijinul poziţiei constante pe care România a avut-o întotdeauna în problema procesului de pace în Orientul Mijlociu, am reafirmat susţinerea ţării noastre potrivit căreia soluţia negociată între părţi, fără soluţii unilaterale, este singura de natură să asigure baze reale şi solide pentru pace durabilă. Am subliniat necesitatea reluării cât mai curând posibil a negocierilor directe între părţi", a spus Boc.
   
El a amintit că între România şi Israel există o tradiţie lungă de colaborare politico-economică foarte bună.

Discursul premierului israelian Benjamin Netanyahu

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close