Antena 3 CNN Politică Boc cere finalizarea auditului pentru atragerea fondurilor europene

Boc cere finalizarea auditului pentru atragerea fondurilor europene

Boc cere finalizarea auditului pentru atragerea fondurilor europene
Sursa foto: boc
30 Ian 2009   •   18:39

Emil Boc a cerut miniştrilor implicaţi în atragerea fondurilor comunitare să finalizeze până la 25 februarie procedurile de audit pentru sistemele de management şi control al Programelor Operaţionale Sectoriale. Aceasta este una dintre condiţiile pentru atragerea banilor alocaţi de UE. Acestea sunt primele concluzii ale Comitetului interministerial privind fondurile europene, a anunţat vineri, premierul.
?După primele întâlniri cu privire la absorbţia fondurilor comunitare, există şapte programe de unde România poate atrage fonduri importante?, a precizat Boc. Acesta a continuat precizând că ?din nefericire România nu poate atrage bani europeni pentru plăţi efective decât dacă sunt auditate, plăţile primare nu vin decât dacă sistemele de audit sunt recunoscute de Uniunea Europeană?.
Premierul Emil Boc a subliniat faptul că a cerut un calendar precis de termene şi proceduri prin care să se scurteze durata proiectelor până la punerea în practică. Prim-ministrul este de părere că ele pot fi făcute în 3, maxim 5 luni.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc fonduri europene
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close