Antena 3 CNN Politică Boc: Cererea Franţei în cazul aderării României la Schengen este procedurală

Boc: Cererea Franţei în cazul aderării României la Schengen este procedurală

Boc: Cererea Franţei în cazul aderării României la Schengen este procedurală
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Ian 2011   •   20:33

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că solicitarea Franţei pentru un timp suplimentar de studiere a raportului privind aderarea României la Spaţiul Schengen este una de natură procedurală, care amână pentru scurt timp trimiterea acestui raport către Parlamentul European, informează Mediafax.

"Aşteptăm să vedem care sunt observaţiile formulate de Franţa şi sunt convins că, din punct de vedere tehniuc, nu există niciun fel de probleme", a spus, vineri seara, la postul naţional de radio, premierul Boc.

Primul ministru a arătat din nou că România a îndeplinit toate condiţiile tehnice pentru aderarea la Spaţiul Schengen şi că legarea acestui proces de elemente politice reprezintă o încălcare a procedurilor de aderare.


Franţa a blocat, vineri, la Bruxelles, adoptarea unui raport tehnic, privind aderarea României la Schengen, cerând reexaminarea implementării în România a interfaţei umane a sistemului informatic SIS / SIRENE, în baza căruia operează Spaţiul Schengen, potrivit RFI.

Tema va fi înscrisă pe agenda viitoarei reuniuni a grupului de evaluare Schengen, în 28 ianuarie, când se va constata dacă Franţa ridică sau nu vreo obiecţie elementelor textului.

Raportul realizat de experţi europeni şi prezentat în cadrul unui grup de lucru de evaluare Schengen la Bruxelles arată că România este gata şi din acest punct de vedere, pentru a se integra în spaţiul liberei circulaţii.

×
Subiecte în articol: Boc Emil Boc premier spatiul Schengen Franta
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close