Antena 3 CNN Politică Boc: Considerăm că proiectul de lege care prevede eliminarea pensiilor de lux a trecut în Parlament

Boc: Considerăm că proiectul de lege care prevede eliminarea pensiilor de lux a trecut în Parlament

Boc: Considerăm că proiectul de lege care prevede eliminarea pensiilor de lux a trecut în Parlament
11 Iun 2010   •   16:16

Primul-ministru al României, Emil Boc, a susţinut o declaraţie de presă, la Palatul Victoria.

Premierul a anunţat că Guvernul consideră că Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, una dintre cele două legi pentru care şi-a asumat răspunderea în Parlament, a fost adoptată, datorită faptului că în termen de trei zile nu a fost depusă o moţiune de cenzură pe acest proiect legislativ.

Opoziţia a depus luni o moţiune de cenzură pe "Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar" care prevede, printre altele, reducerea veniturilor bugetarilor cu 25%.

Dacă moţiunea va fi adoptată de cele două Camere, va însemna că Parlamentul retrage încrederea acordată Guvernului şi, prin urmare, Cabinetul Boc cade.

Pentru ca documentul să treacă, Opoziţia are nevoie de 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari. Deocamdată mizează 214 voturi şi ar mai fi necesare 21.

Iată principalele declaraţii ale premierului.

-Prin faptul că în termen de trei zile nu a fost depusă o moţiune de cenzură pe acest proiect de lege, acest proiect care prevede eliminarea pensiilor de lux este considerat adoptat de parlament.

-Să sperăm că nu va fi atacat de nimeni la Curtea Constituţională. Sau cei care îl vor ataca să nu mai plângă pe umerii pensionarilor.

-Salut acest moment important pentru reforma sistemului de pensii.

-Acest Guvern a avut curajul să atace pensiile de lux, lucru pe care niciun Guvern nu a avut curajul să îl facă, în ultimii 20 de ani.

-Acest proeict de lege presupune şi faptul că din acest moment toate pensiile de invaliditate vor fi reanalizate. Cei care nu au dreptul să beneficieze de aceste pensii vor fi trimişi la muncă.

Antena3.ro




×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close