Antena 3 CNN Politică Boc: Criza ne dovedeşte cât de lipsiţi de performanţă suntem în sistemul educaţiei

Boc: Criza ne dovedeşte cât de lipsiţi de performanţă suntem în sistemul educaţiei

Boc: Criza ne dovedeşte cât de lipsiţi de performanţă suntem în sistemul educaţiei
Sursa foto: Emil Boc
29 Mar 2010   •   11:54

Actuala criză ecopnomică şi socială ne-a demonstrat cât de vulnerabili, slabi şi lipsiţi de performanţă suntem, inclusiv în domeniul educaţional, a declarat luni, premierul Emil Boc, la dezbaterea organizată pe tema proiectului de reformă a educaţiei. El a susţinut că în aceste condiţii cu atât mai mult este nevoie de o lege a educaţiei fără compromisuri şi care vine cu schimbări radicale, cea mai importantă privind modul de învăţare a copiilor: de la memorarea de informaţii la crearea de competenţe.

"Criza ne-a arătat cât de vulnerabili suntem în foarte domenii şi unde avem punctele cele mai slabe din societatea românească. Fără echivoc, avem datoria de a face ordine acolo unde statul nu mai poate funcţiona aşa cum a funcţionat până acum sau poate funcţiona în continuare, dar cu riscul de a evolua în derapaje greu de controlat.Câtă nevoie este de ordine în sistemul de pensii şi de salarizare, dar şi cât de lipsiţi de performanţă suntem, din păcate, în sistemul de educaţie, în sănătate pentru a pune acest sistem în folosul cetăţeanului" a atras atenţia Boc, pledând pentru o "mutaţie radicală de structură" şi nu pentru "cosmetizări".

El s-a pronunţat pentru necesitatea impunerii unor reforme fără compromisuri pentru schimbarea radicală a acestor stări de lucruri, inclusiv în domeniul educaţional.

"Legea Educaţiei Naţionale optează pentru formule radicale, fără compromis", a mai susţinut Emil Boc, înainte de a trece în revistă principalele modificări propuse prin proiectul de lege al Educaţiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boc educatie lege criza masuri
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close