Antena 3 CNN Politică Boc: Cu pomana nu se ajunge la performanţă. Guvernul PNL a lăsat ţara în datorii

Boc: Cu pomana nu se ajunge la performanţă. Guvernul PNL a lăsat ţara în datorii

Boc: Cu pomana nu se ajunge la performanţă. Guvernul PNL a lăsat ţara în datorii
Sursa foto: Foto: INTACT Images
27 Noi 2010   •   11:53

După preşedintele Traian Băsescu, acum vine premierul Emil Boc şi îndeamnă românii să muncească, nu să ceară ajutoare.

"Când eram studenţi dacă doream mai mult, munceam mai mult, cu pomana nu se ajunge la performanţă", a declarat Boc.
   
Premierul a făcut aceste declaraţii de la tribuna Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Bistriţa-Năsăud, în faţa delegaţilor PDL din judeţ la lucrările consiliului.
   
"Dacă România ar fi urmat, în 2009 şi în 2010, politicile Guvernului liberal, era de mult în prăpastie şi în faliment. În vremurile bune, s-au cheltuit toţi banii şi s-a lăsat şi ţara într-un deficit uriaş. (...) Sunt 11 miliarde de euro care au fost irosiţi. Dacă mergeau în investiţii şi locuri de muncă, traversam mai uşor perioada de criză. Şi a trebuit să luăm nişte măsuri ca să reducem deficitul excesiv", a declarat Emil Boc, citat de Mediafax.

 

   
Premierul a explicat că Guvernul a fost nevoit, în 2009 şi 2010, să ajusteze statul după nevoile şi potenţialul pe care ţara le are.
   
"Ne amintim fiecare dintre noi de o vorbă de când eram foşti elevi, studenţi şi primeam de la părinţi o sumă de bani. Îi drămuiam aşa încât să rezistăm şi să nu ne întindem mai mult decât aveam sau, dacă doream mai mult, astfel încât să putem rezista. Cu pomană şi cu întins mâna nu se poate la infinit şi să speri şi să ai şi performanţe", a spus Emil Boc.
   
El a explicat că, după venirea crizei şi datoriile lăsate de guvernanţii PNL, cabinetul său a fost nevoit să ajusteze situaţia şi să facă în aşa fel încât ţara să consume atât cât produce.
   
"Să consumăm cât producem şi banii pe care îi împrumutăm să-i ducem spre dezvoltare, spre investiţii care să ne creeze posibilitatea să producem mai mult, ca să putem da mai mult. E o cale sănătoasă pe care au urmat-o toate ţările din lume care au avut prosperitate", a declarat Emil Boc.
   
La Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL Bistriţa-Năsăud participă 400 de delegaţi din tot judeţul care îşi aleg liderul, dar şi Biroul Permanent Judeţean (BPJ). Singurul candidat la şefia filialei este actualul lider, deputatul Ioan Oltean.
   
Din partea conducerii centrale a PDL participă preşedintele partidului, Emil Boc, dar şi Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul de Interne, Traian Igaş, ministrul Muncii, Ioan Botiş, vicepreşedintele Senatului Petru Filip, Daniel Buda, George Scripcaru.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close