Antena 3 CNN Politică Boc: Decizia C.C., de renumărare a voturilor, este binevenită şi corectă în acest context de suspiciune

Boc: Decizia C.C., de renumărare a voturilor, este binevenită şi corectă în acest context de suspiciune

Boc: Decizia C.C., de renumărare a voturilor, este binevenită şi corectă în acest context de suspiciune
11 Dec 2009   •   20:48

?Cred că decizia Curţii Constituţionale de renumărare a voturilor, în acest context de suspiciune, este una bună binevenită şi corectă, eu am încredere că cei care au votat la secţiile locale au făcut-o corect?, a declarat Emil Boc, vineri seară, la Ştirea Zilei.

Afirmaţia preşedintelui PD-L a fost făcută în contextul în care Curtea Constituţională a anunţat, tot vineri, că voturile nule, rezultate în urma turului doi al alegerilor prezidenţiale, vor fi renumărate.

Emil Boc a subliniat faptul că ?e bine că se face această numărătoare?, deoarece el ?este convins că va reconfirma rezultatele şi va elimina orice suspiciune cu privire la fraudarea alegerilor?.

Premierul demis consideră că nu există argumente legale sau constituţionale pentru anularea turului doi al alegerilor, şi prin această renumărare a voturilor va fi ?consacrat rezultatul deja anunţat de BEC?.

?Nu există niciun fel de argument legal sau constituţional pentru a se ajunge la decizia de anulare a turului doi de scrutin, C.C. poate dispune invalidarea unui tur de scrutin doar dacă există dovezi de fraudă electorală. BEC a dat deja o decizie când a desemnat un învingător, sunt convins că această reverificare va consacra şi acest rezultat. În aceste condiţii ce se mai poate invoca??, a spus Emil Boc.

EMIL BOC, DESPRE DECIZIA C.C. DE RENUMĂRARE A VOTURILOR



Curtea Constituţională a decis renumărarea voturilor nule din al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, ca urmare a constestaţiei PSD, care, printre altele, reclama existenţa unor cazuri de anulare a unor voturi valide. Este vorba de peste 135.000 de voturi, de două ori mai multe decât numărul voturilor care îl despart pe Traian Băsescu de contracandidatul său, Mircea Geoană.

Voturile vor fi renumărate de către Biroul Electoral Central pentru a se stabili dacă există diferenţe între datele consemnate în procesul-verbal şi realitatea constatată.

Emil Boc a discutat, tot la Ştirea Zilei, şi despre speculaţiile cu privire la viitorul guvern. Au apărut informaţii că noulo exexutiv ar putea fi condus de Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Premierul în exerciţiu este de părere că România are nevoie de un guvern cu o puternică susţinere politică, pentru a fi validat de Parlament, deoarece ?în 2010 pacientul (România, n.r.) va ieşi din spital?, după ce în 2009, a fost internat.

?Cred că e nevoie de un guvern politic care să aibă o susţinre majoritară în Parlament. [?] Acum nu discutăm însă de nume, încercăm să construim o majoritate pentru a da un guvern solid în Parlament?, susţine Boc.

?Anul 2009 a fost ca şi cum pacientul ar fi fost internat în spital, iar în 2010 pacientul iese din spital, de aceea avem nevoie de un guvern politic. Asta nu înseamnă că Mugur Isărescu nu este un om extrem de competent, este omul potrivit la locul potrivit, pentru tot ce a făcut în privinţa politicilor monetare, pentru ca ţara să nu aibă derapaje majore?, a explicat Emil Boc.

EMIL BOC, DESPRE VIITORUL EXECUTIV





Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Stirea Zilei Emil Boc
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close