Antena 3 CNN Politică Boc: Decizia unui împrumut de la FMI va fi luată în urma consultărilor dintre miniştrii PDL şi PSD

Boc: Decizia unui împrumut de la FMI va fi luată în urma consultărilor dintre miniştrii PDL şi PSD

Boc: Decizia unui împrumut de la FMI va fi luată în urma consultărilor dintre miniştrii PDL şi PSD
Sursa foto: emil boc
12 Mar 2009   •   01:28

Decizia privind contractarea unui împrumut de la FMI va fi luată de Guvern după consultările care vor avea loc în cadrul unui comitet interministerial format atât din miniştrii PD-L, cât şi ai PSD, a declarat miercuri premierul Emil Boc. Declaraţia vine la câteva zile după ce aliaţii din guvern, liderii PSD au acuzat că demararea discuţiilor cu FMI s-a făcut pe ascuns.

"Decizia de a lua un împrumut sau nu va fi luată de Guvernul României după consultările pe care acest comitet interministerial le va avea, comitet din care fac parte reprezentanţi din ambele partide politice", a declarat Boc, fiind întrebat de presă dacă social-democraţii au fost informaţi despre intenţia Guvernului de a lua un împrumut de la FMI.

Guvernul a decis miercuri înfiinţarea unui comitet interministerial pentru asigurarea finanţării interne şi externe a României, după ce ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a informat Executivul despre necesitatea de finanţare a deficitului bugetar, a anunţat premierul Emil Boc în conferinţa de la finalul şedinţei Guvernului. Comitetul va fi format din miniştrii Finanţelor, Economiei, Dezvoltării, Transporturilor, Muncii, IMM, Sănătăţii, Educaţiei şi Afacerilor Externe.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat marţi că regretă că începutul discuţiilor cu FMI este "în ceaţă şi mister" şi a făcut apel către PDL pentru mai multă transparenţă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close