Antena 3 CNN Politică Boc, ?dirigintele? Guvernului: O dispută Sandu-Borbely tranşată prin tăierea microfonului (VIDEO)

Boc, ?dirigintele? Guvernului: O dispută Sandu-Borbely tranşată prin tăierea microfonului (VIDEO)

Boc, ?dirigintele? Guvernului: O dispută Sandu-Borbely tranşată prin tăierea microfonului (VIDEO)
Sursa foto: Emil Boc
20 Ian 2010   •   17:14

Premierul Emil Boc s-a văzut nevoit miercuri să apeleze la tăierea microfonului în plină şedinţă a Guvernului pentru a stopa disputa dintre miniştrii Comunicaţiilor, Gabriel Sandu şi cel al Mediului, Laszlo Borbely, pe marginea unei ordonanţe solicitate de CE în domeniul comunicaţiilor spaţiale. Sandu a reproşat nervos asistenţei şi în special lui Borbely că nici măcar nu a fost consultat la elaborare acestui act normativ. Ministrul Mediului i-a replicat că a întârziat mult actul. Cum atmosfera tindea să se încingă, Boc le-a tăiat microfonul
Divergenţele au pornit de la ordonanţa care reglementează modalitatea de instituire a Infrastructurii pentru Informaţii Spaţiale în România, sistem care face parte din infrastructura pentru informaţii spaţiale în Comunitatea Europeană. Executivul european a cerut statelor membre să stabilească reglementările, astfel încât instituţiile şi populaţia, inclusiv din România, să beneficieze de acces îmbunătăţit la aceste informaţii, în caz contrar ţara noastră putând risca declanşarea procedurii de infringement.

BOC LE TAIE MICROFONUL MINIŞTRILOR

Ministrul Comunicaţiilor, democrat-liberalul Gabriel Sandu i-a reproşat iniţiatorului actului normativ, ministrul Mediului, Laszlo Borbely că nici măcar nu l-a consultat pentru a aviza la rândul său ordonanţa, în calitate de coordonator al statergiei naţionale de comunicaţii.
"În mod normal, domnule prim-ministru şi stimaţi colegi, ar fi trebuit să fiu iniţiator, dar eu nu sunt trecut nici măcar la avizator în condiţiile în care eu coordonez atât strategia naţională de comunicaţii, cât şi partea de spectru şi, mai ales, în condiţiile în care participarea la discuţii şi la negocieri a fost făcută de Ministerul Comunicaţiilor", a comentat Sandu nervos, adresându-se premierului Boc.
În replică, Borbely i-a imputat lui Sandu că a întârziat nepermis de mult promovarea acestei ordonanţe, România riscând din această cauză să sufere declanşarea de către CE a procedurii de infringement.
"Se discută de un an şi jumătate, domnul ministru, într-o comisie interministerială", i-a atras atenţia ministrului Mediului colegului său de guvern.

DISPUTE PE INFRASTRUCTURA PENTRU INFORMAŢII SPAŢIALE


Boc nu a mai avut răbdare să asiste la reglarea conturilor dintre cei doi miniştri în plină şedinţă de guvern. Exasperat că Sandu nu ţinea cont de apelurile sale la calm, pentru a se avanta într-o expunere a motivelor pentru care ordonanţa a stat în dezbaterea comisiei interministeriale, premierul Emil Boc le-a tăiat microfonul celor doi combatanţi.
"Microfonul se dă de aici, de la acest birou. De la acest microfon se oferă microfonul, să ştiţi, v-aş ruga să înţelegeţi acest lucru", i-a atenţionat premierul pe miniştri.
Boc a recomandat la finalul incidentului ca autorităţile abilitate să vină cu o nouă evaluare şi să grăbească adoptarea actului normativ de vreme ce termenul expiră în următoarele zile.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close