Antena 3 CNN Politică Boc: Executivul demis rămâne până ce viitorul Guvern depune jurământul

Boc: Executivul demis rămâne până ce viitorul Guvern depune jurământul

Boc: Executivul demis rămâne până ce viitorul Guvern depune jurământul
Sursa foto: Emil Boc
13 Noi 2009   •   11:39

Executivul îşi păstrează formula existentă, până la depunerea jurământului de către un nou Cabinet, a declarat joi seară premierul în exercițiu Emil Boc referindu-se la expirarea termenului de 45 de zile pentru interimatul la ministerele părăsite de PSD. Boc a invocat textul constituțional care ar permite unui guvern demis să conducă țara până la de punerea jurământului în Parlament a noilor membi ai executivului.
Boc a precizat că, din punct de vedere constituţional, sunt două situaţii succesive: demisia miniştrilor PSD - textul Constituţiei stipulând că, în acest caz, timp de 45 de zile pot să fie desemnaţi miniştri interimari din rândul membrilor Guvernului - şi situaţia generală, când este demis un Guvern, la cre face referire articolul 110, alineat 4, în care spune că mandatul Guvernului demis continuă până depunerea jurământului de către noul Cabinet în faţa preşedintelui României.
"În condiţiile în care a intervenit o nouă situaţie, şi anume demiterea întregului Guvern, până la depunerea jurământului de către noii membri ai Guvernului se păstrează situaţia existentă a Guvernului demis, rămâne în acea formulă. Acesta este sensul textului constituţional", a explicat Emil Boc.
Poziția premierului PDL contravine afirmațiilor președintelui Traian Băsescu care s-a pronunțat marți seară, la TVR1, pentru gestionarea ministerelor ministerele de secretari de stat din momentul expirării mandatelor miniştrilor interimari.
"Nu se pot numi în continuare miniştri din Cabinetul Boc ca miniştri interimari. Ministerele vot fi gestionate de secretarii de stat", a spus șeful statului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close