Antena 3 CNN Politică Boc: Există o lipsă de resurse la Trezorerie. Nu se plătesc salarii, pensii şi alocaţii

Boc: Există o lipsă de resurse la Trezorerie. Nu se plătesc salarii, pensii şi alocaţii

Boc: Există o lipsă de resurse la Trezorerie. Nu se plătesc salarii, pensii şi alocaţii
19 Dec 2008   •   18:05

?Am aflat faptul că astăzi sunt situaţii în care nu se plătesc alocaţiile pentru copii, pensiile şi salariile din diverse sectoare bugetare pentru că este o lipsă de resurse în Trezorerie, iar aceste lucruri ar trebui remediate urgent?, a declarat vineri, premierul desemnat, Emil Boc, după discuţia cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor. Dialogul a fost unul echilibrat părţile fiind deschise discuţiilor pentru depăşirea crizei, urmând a fi găsite soluţii de depăşire a crizei.
În privinţa majorării salariilor şi profesorilor cu 50 la sută, Emil Boc a cerut un răgaz, pentru a analiza ?situaţia visteriei ţării?.
?După ce vom ajunge la Palatul Victoria, odată ce vedem situaţia reală a visteriei ţării, vom lua deciziile cele mai bune pentru a răspunde nevoilor românilor şi pentru a ţine cont de contextul crizei economice?, a precizat Emil Boc, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor.
Sindicaliştii au cerut viitorilor guvernanţi să încheie un parteneriat în formă scrisă pentru ca promisiunile Executivului să poată fi monitorizate în viitor. Bazele lui vor fi puse chiar de săptămâna viitoare.
Premierul desemnat Emil Boc a promis sindicaliştilor că vor încheia un parteneriat cu sindicatele pentru următorii 4 ani.
Conform înţelegerii cu sindicatele, cele două părţi vor avea întâlniri periodice pentru a se consulta în privinţa măsurilor pe care le va lua Executivul.
La discuţiile de la Senat au participat miniştrii propuşi Marian Sârbu, Constantin Niţă, Adriean Videanu, dar şi democrat-liberalul Theodor Stolojan.
Confederaţiile sindicale au fost reprezentate la discuţii de preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, cel al Cartel Alfa, Bogdan Hossu, liderul CSDR, Aurel Cornea şi preşedintele BNS, Dumitru Costin. Din partea patronatelor, la întâlnire a participat Vasile Turcu, preşedintele Alianţei Patronatelor din Industrie şi Energie.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close