Antena 3 CNN Politică Boc: Guvernul va accepta orice amendament care se va încadra în pactul naţional pentru educaţie

Boc: Guvernul va accepta orice amendament care se va încadra în pactul naţional pentru educaţie

Boc: Guvernul va accepta orice amendament care se va încadra în pactul naţional pentru educaţie
Sursa foto: Emil Boc
09 Sep 2009   •   15:19

Guvernul va accepta orice soluţie de îmbunătăţire care este conformă cu pactul naţional pentru educaţie, programul de guvernare şi resursele bugetate existente, indiferent dacă amendamentul vine de la PNL, UDMR sau orice altă formaţiune politică, a ţinut să declare premierul Emil Boc, după întrevederea avută cu parlamentarii PDL pe tema legilor educaţiei pe care Executivul îşi va asuma răspunderea pe data de 15 septembrie.

"Sunt propuneri, sunt discuţii, nu respingem nimic din start, discutăm şi orice soluţie care poate îmbunătăţi va fi primită. Indiferent de la cine provine: grupul PSD, PD-l,, PNL, UDMR. Toate propunerile şi toate acele recomandări, amendamente, care se vor încadra în programul de guvernare în cazul educaţiei, acele amendamente cu care vin cu îmbunătăţiri vor fi luate în considerare de Guvern şi vor fi incluse în forma finală a proiectului de lege asupra căruia guvernul îşi va asuma răspunderea marţi în faţa Parlamentului", a dat asigurări Boc.

Guvernul se va reuni dealtfel, duminică, în şedinţă, pentru a discuta despre amendamentele depuse la proiectele de legi pentru care îşi va asuma răspunderea, după ce propunerile primite vor fi analizate, sâmbătă, de către ministerele implicate.

Premierul şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu au participat miercuri,la grupul PDL de la Camera Deputaţilor, la o întâlnire cu senatorii şi deputaţii democrat-liberali pe tema Legii educaţiei. Andronescu a continuat astfel ciclul întrevederilor cu reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare după ce ieri s-a întâlnit cu reprezentanţii PNL, privind amendamentele la Legea Educaţiei, declarând la final că a avut o discuţie "extrem de pozitivă" şi că va prelua probabil o serie de amendamente propuse de PNL.

Andronescu a profitat de prilej pentru a-i îndemna astăzi pe profesorii să vină la şcoală începând cu 14 septembrie, arătând că apelul sindicatelor din învăţământ de a boicota începerea şcolii reprezintă "dreptul sindicatelor de a-şi exprima un punct de vedere".

"Este dreptul sindicatelor să-şi exprime un punct de vedere faţă de cei care sunt membri ai sindicatului respectiv. Eu i-aş invita pe toţi colegii profesori să vină la şcoală începând cu 14 septembrie şi şcoala să înceapă aşa cum e firesc, cu bucuria revederii", a precizat Ecaterina Andronescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close