Antena 3 CNN Politică Boc: Guvernul va revizui prevederile privind pensia parlamentarilor

Boc: Guvernul va revizui prevederile privind pensia parlamentarilor

Boc: Guvernul va revizui prevederile privind pensia parlamentarilor
Sursa foto: camera deputatilor vot
30 Ian 2009   •   12:00

Guvernul va solicita modificarea legislaţiei în vigoare privind pensia parlamentarilor, printr-un proiect de lege care va fi înaintat Legislativului, a anunţat, joi seara, premierul Emil Boc.
"Sunt susţinătorul numărul unu, şi când eram în opoziţie, şi când sunt prim-ministru, să eliminăm pensiile parlamentarilor. Cred că aceste pensii nu se justifică, tot pe acelaşi principiu al legilor speciale. Nu e normal ca o persoană care are patru ani de mandat să primească 80% din salariu după acea pensie toată viaţa", a spus Boc. El a arătat, la postul public de televiziune, că este necesar ca din partea Parlamentului să existe o cooperare, prin "perierea acestor privilegii", pentru a se arăta că demnitarii sunt primii care "strâng cureaua".
"Va trebui să periem, dacă suntem oameni serioşi, şi aceste privilegii care există şi să le aducem la limite decente şi o vom face printr-un proiect legislativ", a adăugat Boc.
Premierul a arătat că doreşte să fie garantul faptului că reducerile de cheltuieli nu sunt aplicate doar "la nivelul de jos".
Şeful Guvernului s-a referit şi la banii acordaţi parlamentarilor pentru acoperirea costului chiriei, afirmând că, dacă ar putea interveni direct, ar reduce drastic sumele la nivelul unor preţuri decente, "după nivelul omului de rând", şi nu la nivelul unui demnitar cazat la hoteluri de lux.
Pe de altă parte, premierul a subliniat că miniştrii care nu vor accepta să efectueze o reducere a costurilor de personal, conform deciziei Guvernului, trebuie să îşi găsească un alt loc de muncă. Anterior anunţase decizia guvernamentală privind reducerea cu 20% a cheltuielilor de personal.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close