Antena 3 CNN Politică Boc își aduce colegii universitari clujeni la Cancelaria Guvernului

Boc își aduce colegii universitari clujeni la Cancelaria Guvernului

Boc își aduce colegii universitari clujeni la Cancelaria Guvernului
07 Ian 2009   •   21:00

Trei profesori universitari, foști colegi de catedră cu actualul premier Emil Boc la Universitatea Babeș-Bolyai au toate șansele să colaboreze cu acesta la Palatul Victoria, ei urmând a fii numiți în funcții la nivelul Cancelariei Guvernului.
Potrivit unor surse din PD-L, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi Comunicare din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), Cătălin Baba, ar putea prelua postul de şef al Cancelariei, în timp ce alți doi profesori universitari din cadrul aceleiaşi facultăţi, Călin Hinţea şi Dan Lazăr, vor face echipă cu el la nivelul acestei instituții.
Baba a absolvit în 1995 Facultatea de Medicină Veterinară, iar în 1997 - Facultatea de Științe Politice și Administrative din Cluj, unde a finalizat un doctorat în 2002. Din 2007 este membru PD-L și a colaborat cu Boc, pe vremea când acesta era primar, pentru întocmirea strategiei de dezvoltare a municipiului Cluj. Emil Boc a fost coleg cu el la Universitatea Babes-Bolyai, unde actualul prim-ministru a predat timp de câțiva ani drept constitutional și drept administrativ în cadrul Facultății de Știinte Politice și Administrative.
Șefia Cancelariei premierului a rămas vacantă de la sfârşitul anului trecut, când Dorin Marian s-a retras din cabinetul fostului premier Tăriceanu. Instituţia funcţionează ca aparat de lucru în cadrul Guvernului, are personalitate juridică şi este coordonată direct de premier.
Șeful acestei instituții are rang de ministru şi calitatea de ordonator principal de credite pentru Cancelarie precum şi pentru organele de specialitate ale administraţiei şi instituţiilor publice subordonate Cancelariei : Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Comisia Naţională pentru Controlul Achiziţiilor Nucleare, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, Agenţia de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială, Oficiul Naţional de Prevenţie şi Combatere a Spălării Banilor, Agenţia Română pentru Investiţii Străine, Agenţia Naţională pentru Sport, Agenţia Naţională Antidrog şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc Catalin Baba
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close