Antena 3 CNN Politică Boc, în plenul Senatului: Premierul ar dori ca Guvernul să emită ordonanţe în forma decisă în comisii

Boc, în plenul Senatului: Premierul ar dori ca Guvernul să emită ordonanţe în forma decisă în comisii

Boc, în plenul Senatului: Premierul ar dori ca Guvernul să emită ordonanţe în forma decisă în comisii
06 Ian 2010   •   09:58

Plenul Senatului s-a întrunit, miercuri, în sesiune extraordinară, pentru a dezbate şi adopta proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe durata vacanţei parlamentare. Venit la şedinţă, premierul Emil Boc a declarat că va solicita parlamentarilor ca proiectul de lege care abilitează Guvernul să adopte ordonanţe în vacanţa parlamentară să fie adoptat în forma rezultată în urma dezbaterilor din comisiile Legislativului. Beneficiind de o majoritate parlamentară încă fragilă, premierul participă în plenul acestei camere legislative pentru a contribui cu propriul vot la trecerea acestei legi.

"Nu tratez ca pe o formalitate niciun act aprobat de Parlament. Este datoria primului-ministru să vină aici, chiar dacă până acum acest lucru nu s-a prea întâmplat la dezbateri pe această temă. Obiceiurile bune trebuie să vină cu începutul anului", a explicat Boc la intrarea în plen.

Premierul Emil Boc le-a vorbit senatoilor despre importanţa adoptării acestui proiect de lege, despre care a ţinut să precizeze că este iniţiativa exclusivă a Guvernului. "Luna ianuarie este extrem de importantă pentru respectarea angajamentelor europene", a declarat primul ministru. După Senat, actul normativ urmează să treacă şi prin Camera Deputaţilor.

Proiectul adoptat în decembrie stabileşte ca Executivul să emită, în perioada vacanţei parlamentare, ordonanţe în domeniile finanţelor publice şi economiei, justiţiei, sănătăţii şi transporturilor.

Actul normativ mai stabileşte ca ordonanţele emise de Guvern în perioada vacanţei parlamentare să fie înaintate spre aprobare Parlamentului până la reluarea lucrărilor legislativului în prima sesiune ordinară a anului 2010.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Senat sesiune extraordinara ordonante
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close