Antena 3 CNN Politică Boc, iritat de trenarea legii pensiilor: Nu ştiu o ţară în care Puterea să nu aibă majoritate în Birouri

Boc, iritat de trenarea legii pensiilor: Nu ştiu o ţară în care Puterea să nu aibă majoritate în Birouri

Boc, iritat de trenarea legii pensiilor: Nu ştiu o ţară în care Puterea să nu aibă majoritate în Birouri
Sursa foto: Emil Boc
12 Apr 2010   •   11:08

România este singura ţară unde Puterea nu are majoritatea în Birorurile Permanente ale Parlamentului s-a arătat indignat luni, premierul Emil Boc, nervos că intrarea în dezbatere a legii pensiilor trenează la Senat, datorită Opoziţiei care deţine controlul în conducerea acestei instituţii, forul care stabileşte ce legi intră sau nu în dezbatere. Primul-ministru i-a solicitat ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul să ceară Parlamentului urgentarea adoptării Legii pensiilor pentru respectarea graficului, sfârşitul lunii iunie ca termen de adoptare.
"Graficul cu Legea Pensiilor. Obiectivul clar pe care îl avem este sfârşitul lunii iunie. Dacă înţeleg bine, Senatul avea ca termen 15 aprilie. Ne apropiem de acest termen şi se pare că nu se încadrează în grafic şi v-aş ruga să atrageţi atenţia în cadrul Birourilor Permanente cu privire la acest subiect, pentru că obiectivul Guvernului este să rămânem în acest grafic", i-a recomandat Boc ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, în debutul şedinţei de luni dimineaţă a Executivului.

Prim-ministru a subliniat că în prezent Guivernul are mai mult ca oricând de sprijinul Parlamentului, de vreme ce Palatul Victoria a redus practica emiterii ordonanţelor de urgenţă .
"Nu ştiu unde mai există în lume o ţară în care Guvernul care are susţinere parlamentară să nu aibă majoritate în Birourile Permanente. Dar este o situaţie mai delicată pe care o avem şi, de aceea, aş ruga să cereţi încă odată respectarea termenelor procedurale pe care le-am convenit, astfel încât să fie adoptată în termen", a mai spus Boc.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boc lege pensii majoritate dezbatere Senat
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close