Antena 3 CNN Politică Boc, la finalul consultărilor: Legea pensiilor trebuie urgentată. Coaliţia se întruneşte din nou luni seară (VIDEO)

Boc, la finalul consultărilor: Legea pensiilor trebuie urgentată. Coaliţia se întruneşte din nou luni seară (VIDEO)

Boc, la finalul consultărilor: Legea pensiilor trebuie urgentată. Coaliţia se întruneşte din nou luni seară (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Oct 2010   •   15:20

La finalul discuţiilor de la Palatul Cotroceni, Emil Boc a anunţat noi discuţii între membrii coaliţiei de guvernare, luni seară, de la 19.00. Potrivit premierului, urmează să se decidă modalităţile şi formele de promovare şi de analiză în Guvern a priorităţilor legislative, printre care reexaminarea Legii pensiilor şi Legea educaţiei naţionale.

"Coaliţia se va întruni la ora 19.00, în această seară, şi va lua decizia cu privire modalităţile şi formele de promovare şi de analiză în guvern a celor menţionate", a anunţat preşedintele PDL, premierul Emil Boc.

Potrivit primului-ministru, citat de Mediafax, printre temele discutate cu şeful statului s-au numărat reexaminarea legii pensiilor, legea educaţiei naţionale, legea salarizării unitare a personalului bugetar, probleme legate de legea accelerării proceselor judiciare, precum şi de absorbţia fondurilor europene şi privatizări.

"Din perspectiva priorităţilor legislative, punctul nostru de vedere a fost acela al urgentei adoptării actelor normative despre care am vorbit", a mai spus Emil Boc. Premierul a declarat că se impune reexaminarea cu prioritate şi de urgenţă a legii pensiilor pe motivaţia solicitată de preşedintele Băsescu.

Emil Boc: Se impune reexaminarea de urgenţă a Legii Pensiilor

"Legea trebuie să fie promovată rapid pentru că, pe de o parte, este necesară românilor din perspectiva asigurării sustenabilităţii sistemului de pensii pe termen mediu şi lung, iar, pe de altă parte, este o obligaţie a României în cadrul acordurilor internaţionale pe care le are", a menţionat premierul.

La sfârşitul discuţiilor de la Palatul Cotroceni, Marko Bela a declarat că legea educaţiei trebuie adoptată cât mai repede. Bela a adăugat că UDMR este de acord cu solicitarea preşedintelui privind reducerea vârstei de pensionare a femeilor. ?Vom vota pentru reducerea varstei de pensionare a femeilor?, a menţionat Marko Bela.

Marko Bela: UDMR va vota pentru reducereA vârstei de pensionare

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc coalitie
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close