Antena 3 CNN Politică Boc le-a cerut miniştrilor să facă publice investiţiile realizate

Boc le-a cerut miniştrilor să facă publice investiţiile realizate

Boc le-a cerut miniştrilor să facă publice investiţiile realizate
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Aug 2011   •   12:18

Emil Boc le-a cerut miniştrilor să facă publice investiţiile făcute până acum. În acest fel, românii vor vedea exact ce se înmtâmplă cu banii publici, crede premierul. El i-a spus lui Traian Igaş că ceară acelaşi lucru şi de la autorităţile locale. Istoria ultimilor ani ne demonstrează însă că o investiţie declarată terminată, ba chiar şi inaugurată cu mare tam-tam, poate fi una la care mai e mult de lucru. (BETA)

"Fiecare autoritate locală să îşi pună pe site lucrările de investiţii pe care le finalizează în acest an sau le dau în exploatare şi ceea ce au făcut în ultimii 2 sau 3 ani de mandat, de când au început. pentru a exista o transparenţă a lucrărilor de investiţii efectuate. Şi acolo să se vadă dacă unii au investit în panseluţe sau au investit în sensuri giratorii, sau locuinţe sociale sau modernizarea străzilor"

În august 2009, Emil Boc a inaugurat, împreună cu ministrul Tranposturilor de la acea vreme, Radu Berceanu, centura ocolitoare a oraşului Gherla. Un drum de 5 kilometri şi jumătate care a costat 8 milioane de euro.

La patru zile de la inaugurare, centura a fost închisă pentru că asfaltul s-a denivelat. În a cincea zi, drumul s-a surpat iar muncitorii au revenit la lucru.

La sfârşitul anului trecut, Elena Udrea a inaugurat un complex balnear în staţiunea Praid. Investiţia de 3 milioane de euro are şi acum uşile închise deoarece primăria nu are bani să instaleze şi utilităţile: apă sau energie electrică.

Telegondola portocalie de la Vulcan a fost inaugurată tot de Elena Udrea, în februarie anul acesta. S-a blocat - cu tot cu turişti - sub ochii ministrului, deşi a costat 7 milioane de euro. Iar utilitatea ei încă nu a fost demonstrată, din moment ce face legătura între o fostă localitate minieră şi o posibilă viitoare zonă turistică.

Emil Boc a revenit pe frontul tăierilor de panglici la sfârşitul lunii iulie anul acesta. Alături de Anca Boagiu, premierul a inagurat o porţiune de 20 de kilometri din Autostrada Soarelui. Tronsonul este încă în lucru şi pe el se circulă pe câte o singură bandă pe sens.

×
Subiecte în articol: Boc Emil Boc ministri investitii
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close