Antena 3 CNN Politică Boc le-a dat două săptămâni miniştrilor pentru a prezenta programele de descentralizare şi atragere de fonduri UE

Boc le-a dat două săptămâni miniştrilor pentru a prezenta programele de descentralizare şi atragere de fonduri UE

Boc le-a dat două săptămâni miniştrilor pentru a prezenta programele de descentralizare şi atragere de fonduri UE
Sursa foto: Foto: Intact Images
20 Iul 2011   •   12:06

Premierul Emil Boc le-a acordat miniştrilor un termen de două săptămâni pentru a prezenta programele de descentralizare şi de atragere de fonduri europene.

Aveţi la dispoziţie două săptămâni, doamnelor şi domnilor miniştri, ca fiecare ministru să prezinte în Guvern ce soluţii are pentru a transfera către autorităţile locale, însemnând consilii locale, primării, consilii judeţene, atribuţii şi patrimoniu”, a avertizat primul-ministru.


Emil Boc a comentat şi situaţia absorbţiei fondurilor europene. Dacă dumneavoastră nu faceţi corecţii, pierde practic bugetul României prin neşansa de a avea aceşti bani europeni", a spus premierul.

De asemenea, şeful Guvernului le-a cerut miniştrilor să facă publice numele persoanelor care conduc autorităţile de management de fonduri UE.

"Aceste lucruri nu trebuie să mai aibă întârziere şi rugămintea mea este să faceţi publice şi numele celor care conduc autorităţile de management din minister. (...) Ei trebuie să ştie că au o responsabilitate pentru această ţară”, a declarat Emil Boc.


În cadrul unei şedinţe care a avut loc săptămâna trecută, primul ministru al României, le-a cerut miniştrilor să îi sancţioneze pe cei care înregistrează întârzieri în derularea contractelor, astfel încât fondurile europene blocate să fie direcţionate către alte proiecte europene.

La începutul lunii iulie, Boc le-a reproşat miniştrilor că nu şi-au respectat angajamentele de a îmbunătăţi absorbţia fondurilor de la Uniunea Europeană şi le-a cerut să vină urgent cu soluţii.

În iunie, şeful statului i-a avertizat pe miniştri că ar putea părăsi Guvernul dacă rata de absorbţie a fondurilor UE rămâne slabă.



×
Subiecte în articol: Emil Boc fonduri europene
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close