Antena 3 CNN Politică Boc le cere deputaţilor să susţină trecerea la unicameralism: Nu putem sfida voinţa electoratului

Boc le cere deputaţilor să susţină trecerea la unicameralism: Nu putem sfida voinţa electoratului

Boc le cere deputaţilor să susţină trecerea la unicameralism: Nu putem sfida voinţa electoratului
Sursa foto: Emil Boc
02 Feb 2010   •   10:49

Reducerea numărului de parlamentari şi crearea unui Parlament unicameral ar trebui să reprezinte ?jaloanele? actualei sesiuni legislative, o obligaţie morală a actualei clase politice de a respecta voinţa românilor, a declarat, marţi, de la tribuna Camerei Deputaţilor, premierul Emil Boc în expunerea priorităţilor legislative ale guvernului. Dacă luni, Boc le-a cerut senatorilor să-şi aducă contribuţia în acest an la desfiinţarea Senatului şi trecerea la un parlamenta unicameral , în conformitate cu ultimul referendum naţional, astăzi el a cerut deputaţilor să se supună ? cenzurii şi comenzii corpului electoral?.
?Avem de rezolvat temele puse de electorat. Această sesiune parlamentară trebuie să deschidă drumul să pună jaloanele pentru reducerea nnumărului de parlamentari. Este o obligaţie politică constituţională, morală a clasei politice de a respecta voinţa românilor. Într-o democraţie, toţi lucrăm sub cenzura şi comanda corpului electoral care se exprimă, fie prin vot, fie prin referendum? a declarat Boc.



Premierul a atras atenţia că o pasivitate a legislativului în ceea ce priveşte rezultatul referendumului ar constitui o sfidare la adresa românilor.
?Nu cred că vom mai putea merge în scrutinele următoare dacă i-am sfida. Sper ca în perioada imediat următoare să avem o comisie constituţională care să pregaătească cele două reforme constituţionale? a mai arătat Boc.
Primul-ministru relaut astfel aceleaşi argumrnte prezentate ieri şţi senatorilor, aceştia din urmă fiind avertizaţi că amânarea reformelor votate la referendum va conduce la decredibilizarea totală a instituţiei Parlamentului.
"Reducerea numărului de parlamentari şi Parlamentul unicameral sunt reforme care nu pot fi negociate, ci trebuie aplicate, iar sesiunea trebuie să deschidă cadrul pentru ca ceea ce s-a votat la referendum să fie pus în practică", a spus Boc, în discursul susţinut în faţa senatorilor cu ocazia prezentării priorităţilor legislative ale Guvernului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close