Antena 3 CNN Politică Boc menţine legile educaţiei pe lista proiectelor ce vor fi asumate în şedinţa de guvern

Boc menţine legile educaţiei pe lista proiectelor ce vor fi asumate în şedinţa de guvern

Boc menţine legile educaţiei pe lista proiectelor ce vor fi asumate în şedinţa de guvern
Sursa foto: Emil Boc
02 Sep 2009   •   16:40

Executivul îşi va asuma astăzi răspunderea pentru proiectul de reformă a învăţământului, a lăsat să se înţeleagă, la debutul şedinţei executivului de astăzi, premierul Emil Boc. Primul ministru nu a precizat care va fi însă forma care va fi pusă acestei proceduri: codul Andronescu sau raportul comisiei Miclea sau dacă va avea mai avea loc o dezbatere, deşi liderul PSD Mircea Geoană s-a deplasat astăzi val vârtej până la Palatul Victoria pentru a lua temperatura Guvernului în special pe această temă. Liderul social-democrat a ameninţat, mascat, că o eventuală formulă care va avea darul să nemulţumească PSD în domeniul educaţiei va contribui la dublarea actualei crize economice de una politică.

"Aşa cum am discutat încă de luna trecută, primele trei puncte pe ordinea de zi sunt cele trei proiecte de lege asupra cărora Guvernul îşi va angaja răspunderea. Este vorba despre proiectul de lege privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, proiectul de lege privind educaţia şi cel privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor cu Comisia Europeană şi FMI", a trecut Boc în revistă ordinea de zi a şedinţei de guvern.

Premierul a explicat că eventualele precizări, pe care le vor face miniştrii la şedinţa Executivului, vor fi incluse în textele discutate, urmând ca acestea să fie trimise ulterior Parlamentului, în conformitate cu procedura de asumare a răspunderii Guvernului.

Boc a mai precizat că în şedinţa Executivului va fi adoptată şi Ordonanţa de Urgenţă de modificare a Legii privind alegerea preşedintelui României, împreună cu stabilirea datei alegerilor prezidenţiale. "Vom stabili data alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României potrivit calendarului existent în actuala lege, pentru că OUG pe care o adoptăm vizează doar mecanismul (organizării n.r.) secţiilor de votare şi a votului (...), data alegerilor este practic atributul Guvernului în baza legii actuale, în vigoare, şi nu a OUG pe care o adoptăm astăzi", a spus prim-ministrul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc asumare guvern legi educatie
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close