Antena 3 CNN Politică Boc: Miniştrii Ridzi şi Nemirschi, demişi numai în cazul începerii urmăririi penale

Boc: Miniştrii Ridzi şi Nemirschi, demişi numai în cazul începerii urmăririi penale

Boc: Miniştrii Ridzi şi Nemirschi, demişi numai în cazul începerii urmăririi penale
Sursa foto: Emil Boc
09 Iul 2009   •   16:24

Premierul Emil Boc îi va demite atât pe ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ritzi, cât şi pe ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, dacă se va decide începerea urmăririi penale în cazul celor doi miniştri. Primul-ministru a sugerat că nu va mişca un deget în această direcţie în lipsa unei cereri de începerea a urmăririi penale din partea Parchetului, ca mai apoi să-şi nuanţeze poziţia şi să includă între autorităţile care au acest drept Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedinţia.

"Şi în cazul ministrului Nemirschi, şi în cazul ministrului Ridzi, dacă Parchetul va cere începerea urmăririi penale, vor fi demişi", a spus Boc, chestionat de jurnalişti despre soarta celor doi miniştri.

Ulterior, după prezentarea oficială a concluziilor comisiei de anchetă în cazul ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, premierul a revenit, afirmând că va decide demiterea din funcţie doar dacă începerea urmării penale este solicitată de către o autoritate a statului prevăzută de Constituţie. Ca exmple de autoritate a statului recunoscută de Constituţie, premierul a avansat Camera Deputaţilor, Senatul, Preşedinţia.
În prezent, Comisa parlamentară de anchetă în cazul Ridzi recomandă în raportul său final începerea urmăririi penale împotriva ministrului Tineretului pentru contractele atribuite la organizarea Zilei Tineretului.

Nemulţumiţi de capetele de acuzare referitoare la delapidare şi abuz în serviciu de care s-ar face vinovat ministrul lor în raportul comisiei, reprezentanţii PDL au redactat o opinie separată, în care au invocat doar neglijenţa în serviciu şi au solicitat continuarea audierilor în cadrul comisiei de anchetă pe motiv că probatoriul este insuficient pentru a demonstra vinovăţia ministrului Tineretului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc monica iacob ridzi
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close