Boc: Monica Iacob-Ridzi a trimis o cerere de autosuspendare din PDL

de Antena3.ro    |    26 Feb 2011   •   15:51
Boc: Monica Iacob-Ridzi a trimis o cerere de autosuspendare din PDL Foto: INTACT Images

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, că Monica Iacob-Ridzi a transmis Biroului Permanent o cerere de autosuspendare din partid, informează Mediafax.
   
Întrebat dacă Monica Iacob-Ridzi a depus o cerere în acest sens, preşedintele PDL, Emil Boc, a răspuns afirmativ.
   
"Da. A trimis cerere de autosuspendare din partid", a spus Boc, menţionând că o formulă statutară va fi consfinţită în 5 martie, dată la care urmează să aibă loc reuniunea Consiliului Naţional de Coordonare (CNC).
   
Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat recent că a decis să propună Consiliului Naţional de Coordonare al PDL ca acei membri PDL care sunt trimişi în judecată prin rechizitoriu al Parchetului să fie suspendaţi din partid până la soluţionarea definitivă în justiţie a situaţiei lor.
   
Actualul Statut al PDL nu conţine prevederi în acest sens.
   
Fostul ministru Monica Iacob Ridzi a declarat recent că s-ar fi autosuspendat din partid dacă statutul formaţiunii i-ar fi permis.
   
Ea s-a declarat în favoarea propunerii lui Emil Boc referitoare la suspendarea din partid a celor trimişi în judecată, dar a spus că şi-ar dori să aibă şi acum posibilitatea statutară de a se autosuspenda în faza de urmărire penală.
   
Ridzi a precizat că nu va demisiona din Parlament, argumentând că statutul de parlamentar nu împiedică derularea procedurii în Justiţie în cazul său, precum şi că a fost aleasă prin vot uninominal, iar semnalele din partea alegătorilor din colegiul său din Hunedoara sunt că trebuie să-şi continue activitatea.
   
Plenul Camerei Deputaţilor a respins, în decembrie 2010, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, precum şi cererea de extindere a cercetării penale.
   

x close