Antena 3 CNN Politică Boc: Nu avem nevoie de legi suplimentare pentru alegerile prezidenţiale

Boc: Nu avem nevoie de legi suplimentare pentru alegerile prezidenţiale

Boc: Nu avem nevoie de legi suplimentare pentru alegerile prezidenţiale
Sursa foto: emil boc
03 Apr 2009   •   01:32

Premierul Emil Boc spune că nu a auzit de iniţiativa social-democraţilor privind stabilirea, printr-un act normativ, a unei date fixe la care să fie organizate alegerile prezidenţiale, dar susţine că nu este nevoie de reglementări suplimentare în domeniu.

"Nu am auzit acest lucru. Avem o lege în vigoare. În acest moment nu cred că avem nevoie de legi suplimentare. Avem legi în vigoare care ne spun exact cum, ce şi când se pot organiza alegeri în România. Nu am avut nevoie nici până acum de legi în acest domeniu, nu cred că este nevoie nici acum de altele suplimentare", a declarat, joi, premierul.

Deputatul PSD Adrian Năstase a declarat joi că a depus, la Senat, iniţiativa legislativă care stipulează că alegerile prezidenţiale pot avea loc doar la finalul mandatului şi a spus că a iniţiat acest demers pentru Traian Băsescu şi pentru cei care ar vea să-l ajute devansând scrutinul.

"Până acum am crezut cu toţii că este normal să organizăm alegerile atunci când se termină un mandat. Au apărut în ultima vreme unele persoane care ne sugerau că, din motive de economie, am putea să organizăm alegerile la jumătatea mandatului, sau cu 6 luni înainte, sau a doua zi după ce s-a câştigat un mandat să facem alegeri pentru următorii patru ani. Este absurd", a spus, joi, preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase.

Deputatul social-democrat a arătat că, în contextul apariţiei acestor ipoteze, a studiat legea electorală şi a constatat că nu există prevederi care să împiedice devansarea alegerilor, astfel că a considerat "util" să vină cu o precizare în aces sens. "Am ajuns la concluzia că este util, că este important să-i împiedicăm pe care care ar avea astfel de gânduri nocturne şi de aceea am elaborat această iniţiativă legislativă care a fost semnată de peste 120 de colegi de la grupurile parlamentare PSD+PC, PNL şi UDMR. Iniţiativa a fost depusă la Senat", a precizat Năstase. El crede că niciun parlamentar nu se va opune ca acest proiect de lege să fie dezbătut şi adoptat în procedură de urgenţă.


Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close