Antena 3 CNN Politică Boc: Nu demisionez. Mai multe despre deciziile CCR, în cărţile pe care le scriu după mandat

Boc: Nu demisionez. Mai multe despre deciziile CCR, în cărţile pe care le scriu după mandat

Boc: Nu demisionez. Mai multe despre deciziile CCR, în cărţile pe care le scriu după mandat
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Noi 2010   •   13:18

Premierul Emil Boc a vorbit, vineri, despre decizia Curţii Constituţionale privind Legea Educaţiei. Şeful Executivului susţine că nu a intenţionat să îşi prezinte demisia în urma verdictului dat de CCR şi că aşteaptă motivarea judecătorilor. Primul-ministru mai a mai spus că va comenta mai mult unele decizii ale Curţii Constituţionale în cărţile pe care le va scrie după mandatul de la Guvern.

"Nu am avut cele mai bune zile ale mandatului în perioada aceasta, dar nici aşa, să vorbim de demisie. Nu am avut cele mai bune zile, dar nici să mergem acum la demisie", a declarat Emil Boc, citat de Mediafax.

Premierul susţine că aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale, considerând în continuare că proiectul Legii Educaţiei este un act normativ foarte important pentru reforma sistemului de învăţământ, care trebuie promovat în regim de urgenţă în actuala sesiune parlamentară, "într-o formă sau alta procedurală".

Comentariile, în cărţile de după mandat

Emil Boc a mai spus, vineri, că va comenta mai mult unele decizii ale Curţii Constituţionale în cărţile pe care le va scrie după mandatul de prim-ministru. Deocamdată, spune Boc, se rezumă la a lua act de hotărârea CCR, deşi consideră că demersul Guvernului a fost constituţional.

"Aş spune foarte multe, dar o să spun în cărţile pe care o să le scriu după ce voi termina mandatul, despre unele decizii ale Curţii. Acum pot doar să spun că în calitate de prim-ministru am luat act de decizie, apreciez că ceea ce a făcut Guvernul este exact în concordanţă cu textul constituţional, dar respectăm decizia şi, după motivare, vom găsi o soluţie pentru a promova în continuare această lege în regim de urgenţă, deoarece este necesară societăţii", a mai spus Boc.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close