Antena 3 CNN Politică Boc nu e de acord cu dublarea contribuţiilor pentru drepturile intelectuale în 2011 (VIDEO)

Boc nu e de acord cu dublarea contribuţiilor pentru drepturile intelectuale în 2011 (VIDEO)

Boc nu e de acord cu dublarea contribuţiilor pentru drepturile intelectuale în 2011 (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Sep 2010   •   10:06

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri dimineaţă, că nu este de acord cu dublarea pentru anul viitor a contribuţiilor pentru drepturile intelectuale. Şeful Executivului le-a cerut miniştrilor să nu mai pună în dezbatere proiecte care nu au fost discutate în Guvern.

În timpul şedinţei, Boc i-a cerut ministrului Finanţelor ca la elaborarea modificărilor la Codul Fiscal să aibă în vedere faptul că Guvernul nu susţine dublarea cuantumului de contribuţii sociale pentru persoanele plătite cu drepturi de autor. Premierul a precizat, însă, că proiectul include şi măsuri pozitive, precum unificarea bazei de calcul a contribuţiilor sociale.

Boc i-a avertizat pe actualii membri ai Cabinetului că vor suporta sancţiuni politice în cazul în care vor mai pune în dezbatere proiecte care nu au fost discutate în Guvern.

"O precizare pentru noii colegi: toate politicile pe care Guvernul le promovează se stabilesc la această masă, în Guvern. Nu acceptăm niciun fel de dezbatere publică a unor teme, proiecte şi iniţiative cu impact pentru economie şi pentru populaţie care nu au fost discutate la această masă. Nu vrem să fiţi contrazişi de către colegi de Cabinet pentru declaraţii făcute pe hol sau la ieşirea dintr-o întâlnire fără aprobarea Guvernului", a spus Emil Boc.

Intenţia Guvernului de a dubla contribuţiile pentru persoanele plătite pe drepturi de autor a fost criticată, la sfârşitul săptămânii trecute, atât de către jurnalişti, actori, artişti şi sindicate, cât şi de reprezentanţi ai UDMR, PSD şi PNL.

În şedinţa de miercuri, Guvernul ar urma să mai ia în discuţie un alt proiect de ordonanţă de urgenţă potrivit căruia contribuţiile aferente veniturilor de natură profesională, inclusiv cele din drepturi de autor, vor fi plătite de angajator şi tot acesta va depune declaraţiile aferente.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc sedinta guvern
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close