Antena 3 CNN Politică Boc: Nu primesc ordine de la Băsescu. Nu mi-am scris niciodată demisia în ciuda momentelor dificile

Boc: Nu primesc ordine de la Băsescu. Nu mi-am scris niciodată demisia în ciuda momentelor dificile

Boc: Nu primesc ordine de la Băsescu. Nu mi-am scris niciodată demisia în ciuda momentelor dificile
Sursa foto: Foto: Mediafax
12 Dec 2010   •   12:10

Premierul Emil Boc susţine că nu primeşte ordine de la Cotroceni în ceea ce priveşte activitatea Guvernului. Prim-ministrul a recunoscut, într-o emisiune televizată, că discută în contradictoriu cu preşedintele Băsescu, dar spune că mereu ajung la o soluţie. Boc declară că au existat momente dificile de când ocupă această funcţie, dar că nu i-a trecut vreodată prin cap să-şi dea demisia.

Premierul Emil Boc spune că a discuţii contradictorii cu preşedintele Traian Băsescu, dar că nu poate fi vorba de comenzi politice.

Boc susţine că, deşi a trecut prin momente dificile de când este în fruntea guvernului, nu se dă bătut şi nu are de gând să plece.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la televiziunea publică, că actualul premier a avut multe momente grele în acest an în exercitarea funcţiei dat fiind contextul dificil.

 


Boc: În 2011 voi lua decizia în privinţa unei eventuale noi candidaturi la şefia PDL

Liderul PDL, Emil Boc a declarat, duminică, la ProTV, că va lua anul viitor o decizie în privinţa unei eventuale noi candidaturi la şefia partidului în perspectiva alegerilor din PDL, acum fiind concentrat pentru încheierea proceselor de reformă.

 Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în luna octombrie, că Vasile Blaga este unul dintre politicienii "foarte puternici " ai PDL, care poate câştiga alegerile interne în partid.
   
El a menţionat însă ulterior, răspunzând unei întrebări referitoare la posibili candidaţi la Preşedinţie, şi numele lui Vasile Blaga, alături de cele ale lui Teodor Baconschi, Cristian Preda, Liviu Negoiţă.
   
Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, declara atunci, la interviurile "Gândul", că, în mod sigur, la viitorul Congres va candida pentru o funcţie în partid, el admiţând că este posibil să candideze la preşedinţia PDL, "dacă lucrurile vor evolua spre o tensionare a relaţiilor din partid".

Boc: După doi ani de mandat ştiu că am făcut ceea ce trebuia. Nu s-a putut mai mult cu PSD în Guvern

Totodată, premierul României a declarat că este convins, după aproape doi ani de la preluarea mandatului, că a făcut ce trebuia pentru a evita colapsul economic al ţării, chiar dacă şi-ar fi dorit să facă şi "lucruri mai plăcute", şi că nu a putut decide mai multe ajustări cât timp PSD a fost în Guvern.
   
"Am evitat colapsul economic la care am fi ajuns dacă măsurile din 2008 ale fostului guven erau continuate şi am stabilizat economia, creând presmise pentru creştere economică în 2011. Nu am putut face mai mult atât timp cât am avut PSD la guvernare", a spus Boc.
   
El a reluat ideea că deficitul bugetar ar fi urcat la 12% dacă politicile fostului Cabinet, din 2008, erau derulate în continuare.


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close