Antena 3 CNN Politică Boc: PDL are preşedinte, nu are candidat la prezidenţiale

Boc: PDL are preşedinte, nu are candidat la prezidenţiale

Boc: PDL are preşedinte, nu are candidat la prezidenţiale
Sursa foto: emil boc
26 Mai 2009   •   08:05

Liderul PDL Emil Boc a declarat luni seara că marele avantaj al partidului este acela că "are preşedinte, şi nu are candidat" la alegerile prezidenţiale, adăugând că Traian Băsescu le-a atras atenţia senatorilor şi deputaţilor PDL asupra unor legi care trenează.

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat că parlamentarii partidului au fost mulţumiţi de răspunsul lui Traian Băsescu la întrebarea privind candidatura sa la prezidenţiale. "Din punctul nostru de vedere, noi avem preşedinte, şi nu avem candidat. Acesta este marele nostru avantaj. De aici încolo, orice altă discuţie nu este necesară" a susţinut premierul.

În privinţa nemulţumirilor lui Traian Băsescu la adresa parlamentarilor, Boc a declarat că preşedintele a amintit de legi care încă trenează, dând exemplul Codurilor din justiţie, dar vorbind şi despre "celelalte legi care vizează modernizarea societăţii româneşti". Potrivit premierului, discuţia s-a axat strict pe elemente ce ţin de economie şi de componenta legislativă, scrie Newsin.

Emil Boc a precizat totuşi că discuţiile nu s-au purtat în termeni de reproş sau de sfaturi. "N-am discutat în termeni de sfat, am discutat probleme, ne-am spus părerile ca oameni politici" a comentat premierul. Întrebat care a fost motivul aplauzelor repetate ale aleşilor PDL în timpul întrunirii cu şeful statului, care se auzeau din sala în care se ţinea întâlnirea, Boc a răspuns: "Au fost aplauze pentru replici, păreri, pentru poziţii, susţineri. S-au discutat toate punctele de pe agenda preşedintelui".

O altă problemă discutată cu şeful statului a fost situaţia din Educaţie, premierul Emil Boc precizând că Guvernul aşteaptă legile educaţiei de la Minister, după care va lua o decizie.

Boc a declarat că nu s-a discutat despre o eventuală remaniere şi că acest subiect nu reprezintă o prioritate pentru Executiv. "N-am discutăm şi nu discutăm în acest moment acest lucru. Nu este o prioritate a Guvernului, în acest moment, remanierea guvernamentală. Prioritatea noastră este să punem piciorul pe acceleraţie, în special pe domeniul investiţiilor, pentru a salva în continuare locurile de muncă ale românilor, dar şi pe celelalte activităţi ale Guvernului" a spus premierul.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit luni seara cu grupurile parlamentare ale PDL, la invitaţia acestora.
Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close