Antena 3 CNN Politică Boc: PDL nu acceptă guvernarea prin şantaj. Nu vom accepta dorinţa UDMR

Boc: PDL nu acceptă guvernarea prin şantaj. Nu vom accepta dorinţa UDMR

Boc: PDL nu acceptă guvernarea prin şantaj. Nu vom accepta dorinţa UDMR
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Mar 2012   •   23:44

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni seară, la un post de televiziune, că gestul UDMR de a nu participa la şedinţele Parlamentului a fost unul profund incorect, informează Mediafax. Boc a mai spus că PDL nu acceptă să guverneze prin şantaj şi că nu va accepta o facultate exclusiv în limba maghiară la Târgu Mureş, aşa cum doreşte UDMR.
   
"Nu acceptăm un şantaj din partea UDMR. Nu guvernăm pe bază de şantaj, de aceea spun că gestul UDMR este unul profund incorect pentru că dimineaţa, în coaliţie am discutat un lucru, iar după amiază, dânşii au discutat altceva, ce nu reflectă ce s-a discutat dimineaţă în coaliţie", a afirmat Emil Boc.
   
El a spus că, din punct de vedere, politic, UDMR ar dori o facultate exclusiv în limba maghiară, dar că "niciodată PDL nu va fi de acord cu acest lucru".
   
Boc a arătat că mandatul PDL este de a susţine caracterul multicultural al Universităţii de la Târgu Mureş şi respectarea Legii educaţiei, arătând că "multiculturalismul este firul roşu".
   
Întrebat dacă va fi o Hotărâre de Guven, Emil Boc a spus că nu va fi, cu siguranţă, una care să consacre separatismul etnic, ci o decizie pentru consacarea dimensiunii multiculturale.
   
El a explicat că, din punctul său de vedere, UDMR trebuie să găsească şi o cale să rămână în multiculturalism, pentru că nu poate fi acceptat separatismul pe criterii etnice.

Premierul Ungureanu şi liderii UDMR au convenit, luni seară, ca proiectul hotărârii de guvern privind înfiinţarea unei linii maghiare de învăţământ la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş să fie aprobat marţi de Guvern în primă lectură şi lansat în dezbatere timp de zece zile.
  


×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close