Antena 3 CNN Politică Boc: PDL se întâlneşte luni cu Croitoru pentru consultări privind viitorul Cabinet

Boc: PDL se întâlneşte luni cu Croitoru pentru consultări privind viitorul Cabinet

Boc: PDL se întâlneşte luni cu Croitoru pentru consultări privind viitorul Cabinet
Sursa foto: Emil Boc
19 Oct 2009   •   10:52

Democrat-liberalii se vor întâlni, luni, cu prim-ministrul desemnat, Lucian Croitoru, pentru consultări privind formarea viitorului Cabinet, pe baza unui mandat care urmează să fie stabilit în Biroul Permanent Naţional, a declarat liderul acestui partid, Emil Boc. PDL este însă singura formaţiune care îl susţine pe Croitoru ca premier în fruntea unui aşa-zis guvern de uniune naţională, sub a cărui umbrelă însă nu s-a raliat decât o singură formaţiune politică. Restul formaţiunilor parlamentare, inclusiv grupul minorităţilor naţionale, s-au pronunţat în continuare pentru susţinerea primarului Klaus Iohannis ca premier, urmând ca în cadrul consultărilor de mâine cu Croitoru să-i recomande acestuia să renunţe la formarea unui guvern fără sprijin în Parlament şi să-şi depună mandatul în faţa preşedintelui Traian Băsescu pentru a nu mai prelungi această stare de lucruri.

Întrebat de presă dacă PDL se va mai întâlni, luni, cu Lucian Croitoru, liderul PDL a răspuns afirmativ. "Bineînţeles, la ora 14.00, probabil la sediul partidului. Mandatul va fi stabilit în BPN", a precizat Boc.
În schimb, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, duminică seară, că liderii PSD, PNL, UDMR, PC şi al grupului minorităţilor naţionale îl invită pe premierul desemnat, Lucian Croitoru, la o întâlnire comună, marţi, la Sala drepturilor omului din Palatul Parlamentului.
"Avem decizia unanimă a reprezentanţilor majorităţii, inclusiv a colegilor de la UDMR, cu care am avut o consultare permanentă în cursul acestei zile, să-i oferim domnului Croitoru o întâlnire comună, marţi, la ora 14,00, la Sala Drepturilor Omului din Parlamentul României", a spus Mircea Geoană.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lucian Croitoru Emil Boc Klaus Iohannis
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close