Antena 3 CNN Politică Boc: PDL susţine principiul contributivităţii şi eliminarea pensiilor speciale

Boc: PDL susţine principiul contributivităţii şi eliminarea pensiilor speciale

Boc: PDL susţine principiul contributivităţii şi eliminarea pensiilor speciale
Sursa foto: Emil boc
08 Feb 2010   •   13:37

Biroul Permanent Naţional al Partidului Democrat-Liberal a votat, în unamitate, pentru susţinerea principiului contributivităţii în noua lege a pensiilor şi eliminarea pensiilor speciale, a anunţat luni, la sediul partidului, premierul Emil Boc. În acest fel, toate pensiile speciale se vor calcula conform principului contributivităţii, susţine liderul PDL.

?Forma pe care o vom prezenta politic guvernului va fi la fel ca în toamnă - o lege corectă cu 22 de milioane de români, care asigură sustenabilitatea sistemului de pensii, şi care elimină inegalităţile şi discriminările din sistem. În proiectul de lege nu există nici un fel de artciol care să instituie o pensie specială pentru o anumită categorie?, a dat asigurări premierul Boc.

El a mai anunţat că Guvernul va emite şi va adopta, până la sfârşitul lunii februarie, un nou act normativ prin care patronii vor fi încurajaţi să angajeze şomeri în schimbul unor reduceri fiscale la plata contribuţiilor de asigurări sociale, Măsura este menită a acorda încă un sprijin mediului de afaceri, pe de o parte prin sprijiniarea ieşirii din situaţia de criză şi în al doilea rând pentru salvarea locurilor de muncă ale românilor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boc legea pensiilor pensii speciale
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close