Antena 3 CNN Politică Boc: Ponta se laudă cu proiectele Guvernului PDL, ar trebui să taie panglici la proiectele lui

Boc: Ponta se laudă cu proiectele Guvernului PDL, ar trebui să taie panglici la proiectele lui

Boc: Ponta se laudă cu proiectele Guvernului PDL, ar trebui să taie panglici la proiectele lui
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    19 Iun 2013   •   17:06

Fostul premier Emil Boc susţine că Victor Ponta se laudă cu proiecte ale Guvernului PDL, precum laserul de la Măgurele şi podul Calafat - Vidin, şi îi recomandă acestuia să taie panglici la proiectele pe care le iniţiază el, transmite Mediafax.
   
Emil Boc a declarat că proiectul laserului de la Măgurele nu ar fi fost posibil fără decizia Guvernului PDL, sprijinit de preşedintele României la Consiliul European.
   
"Am văzut că premierul Victor Ponta se laudă în permanenţă cu proiectele Guvernului PDL şi pe care le-a gestionat împreună cu preşedintele Traian Băsescu. Am văzut că Victor Ponta îşi asumă în integralitate proiectul laserului de la Măgurele. Acel proiect nu ar fi fost posibil fără decizia Guvernului PDL, sprijinit de preşedintele României la Consiliul European, de a decide înfiinţarea lui şi a aloca bani din celelalte programe operaţionale sectoriale de peste 300 de milioane de euro, pentru a depune documentaţia şi a finanţa proiectul. Au fost două memorandumuri în Guvern, pe care le-am semnat şi aprobat, şi care au stat la baza aprobării documentaţiei din Comisia Europeană. Ar fi bine ca Guvernul Ponta să îşi amintească de faptul că fără memorandumul Guvernului PDL şi implicarea preşedintelui la nivel european, proiectul ELI nu s-ar fi realizat. Nu a fost uşor să aprob acel memorandum, care însemna ca ministerele de resort să renunţe la bani, a trebuit să luăm bani de la Transporturi, de la Competitivitate, pentru a pregăti documentaţia pentru CE", a spus Boc.
   
El a mai arătat că, pentru a fi corect, trebuie să amintească şi de contribuţia fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, care a deschis discuţia despre laserul de la Măgurele, la sfârşit de mandat.

"De asemenea, am văzut că Ponta se laudă cu podul de la Calafat - Vidin şi trebuie spus lucrurilor pe nume. Guvernul PDL, împreună cu Guvernul Bulgariei, au fost cele care au deblocat proiectul, iar preşedintele României a obţinut la Consiliul European prelungirea pentru a nu pierde finanţarea podului. Ponta nu putea tăia panglica dacă noi, împreună cu premierul Bojko Borisov, nu am fi deblocat proiectul. Domnul Ponta ar trebui să taie panglici la proiectele pe care le iniţiază el, dar nu am văzut niciun proiect al lui, nicio măsură de sprijin a mediului de afaceri şi niciuna de susţinere a locurilor de muncă", a mai spus Emil Boc.

×
Subiecte în articol: Emil Boc Victor Ponta
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close