Antena 3 CNN Politică Boc, presat de parlamentarii PDL cu cereri de fonduri pentru propriile colegii. Nouă întâlnire la Snagov

Boc, presat de parlamentarii PDL cu cereri de fonduri pentru propriile colegii. Nouă întâlnire la Snagov

Boc, presat de parlamentarii PDL cu cereri de fonduri pentru propriile colegii. Nouă întâlnire la Snagov
16 Iun 2010   •   17:05

Venit să prezinte senatorilor şi deputaţilor democrat-liberali măsurile de restructurare discutate cu membrii Executivului său în cazul fiecărui minister, Emil Boc a fost asaltat miercuri, la Parlament, cu cereri furibunde de fonduri pentru primăriile din colegiile electorale pe care colegii săi de partid le reprezintă. Nemulţumiţi, o bună parte din parlamentarii PDL au acuzat pe miniţtrii din guvern că nu dau drumul fondurilor europene către proiectele întocmite de primării şi că o serie de investiţii şi planuri locale stau blocate pentru că robinetul finanţării nu este deschis la nivelul ministerelor.

Potrivit unor surse democrat-liberale, subiectul remanierii, în parelel cu cel al restrcturării ministeriale cerute şi de FMI a fost repus pe tapet de către unii parlamentari democrat-liberaşli care i-au sugerat premierului ca în următoarele săptămâni să opereze anumite schimbări la nivelul unor portofolii ministeriale.

În replică, premierul le-a promis că va analiza cereriile lor şi că va veni cu răspunsuri şi soluţii în cadrul unei noi întrevederi care va avea loc duminică, la care vor fi invitaţi şi preşedinţii organizaţiilor judeţene.

"Partidul a vrut o clarificare privind fondurile de investiţii alocate în teritoriu, despre fondurile europene, fiecare ministru prezintă contractele, proiectele aprobate, evaluările din acest moment, pentru a şti ce să le spunem oamenilor pe zona de investiţii şi pe zona creării locurilor de muncă ", a a explicat, după noua întâlnire, deputatul PDL Sulfina Barbu.

Ea a precizat că măsurile guvernamentale se discută miercuri în Guvern cu premierul, iar duminică vor fi prezentate grupurilor parlamentare.

"Pe măsurile guvernamentale, astăzi se discută în Guvern de premier şi, duminică, ni le prezintă grupurilor parlamentare. Cred că ne vom întâlni, nu este definitiv, sunt două propuneri de întâlniri, aici la Parlament, dacă e în regulă din punct de vedere administrativ sau la Palatul Snagov", a spus Barbu, adăugând că au fost două propuneri şi în privinţa orei de desfăşurare acestei întâlniri - ora 18,00 şi ora 19,00 "pentru ca să vină oamenii din teritoriu".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: finantare blocaj parlamentari Boc
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close