Antena 3 CNN Politică Boc: Programul de guvernare "lărgeşte" sfera drepturilor minorităţilor, după normele Constituţiei

Boc: Programul de guvernare "lărgeşte" sfera drepturilor minorităţilor, după normele Constituţiei

Boc: Programul de guvernare "lărgeşte" sfera drepturilor minorităţilor, după normele Constituţiei
Sursa foto: emil boc
21 Dec 2009   •   22:09

Programul de guvernare al viitorului Cabinet prevede "lărgirea" sferei drepturilor minorităţilor naţionale pentru păstrarea identităţii culturale şi etnice a minorităţilor comunitare, printr-o lege elaborată după normele Constituţiei şi ale Comisiei de la Veneţia, a declarat premierul Emil Boc.
Premierul desemnat a prezentat, duminică, principiile programului de guvernare transmis Parlamentului pentru învestirea viitorului Cabinet, printre acestea figurând şi "lărgirea sferei drepturilor minorităţilor naţionale pentru păstrarea identităţii culturale şi etnice a minorităţilor comunitare".

Întrebat dacă în programul de guvernare este inclusă o nouă lege a minorităţilor, Boc a răspuns că nu este vorba de o nouă lege, ci de un act normativ "care vizează minorităţile naţionale după cadrele Constituţiei şi ale Comisiei de la Veneţia".

Proiectul de lege privind statutul minorităţilor a fost respins de Senat şi se află la Camera Deputaţilor de aproximativ trei ani, fiind amânat de multe ori din cauza lipsei de cvorum în comisii.

Sâmbătă, liderul UDMR Marko Bela a declarat că a discutat cu şeful statului şi cu premierul desemnat cu A convenit că trebuie să se reia dezbaterile asupra legii minorităţilor.
El specifica că în act figurează dreptul reprezentanţilor minorităţilor naţionale de a lua parte la deciziile privind şcolile şi instituţiile culturale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc program de guvernare PSD autonomie
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close