Antena 3 CNN Politică Boc răspunde acuzaţiilor de nepotism: "Şi care e problema că lucrează o rudă de gradul V? Asta-i realitatea, mă omule!"

Boc răspunde acuzaţiilor de nepotism: "Şi care e problema că lucrează o rudă de gradul V? Asta-i realitatea, mă omule!"

Boc răspunde acuzaţiilor de nepotism: "Şi care e problema că lucrează o rudă de gradul V? Asta-i realitatea, mă omule!"
Sursa foto: Emil Boc
27 Feb 2009   •   11:34

Deranjat de acuzaţiile de nepotism care i-au fost aduse în ultima perioadă, premierul Emil Boc şi-a exercitat dreptul la replică într-o intervenţie telefonică la ediţia de joi a emisiunii Vorbe Grele, moderată de Victor Ciutacu şi difuzată la Antena 2.
"Domnişoara sau doamna despre care vorbiţi nu a lucrat niciodată direct cu mine. Nici la Primăria din Cluj şi nici aici. Ea este angajată la cabinetul secretarului de stat Ştefania Ferencz, este rudă de gradul V colateral, nu este demnitar, nu este consilier de stat, nu-i consilier personal. Este un simplu angajat la cabinetul secretarului de stat care vine şi pleacă cu secretarul de stat", a declarat primul mininistru, referindu-se la nepoata sa, Mihaela Boc.
Totodată, Emil Boc a ţinut să precizeze că "domnişoara sau doamna" are o o vastă pregătire profesională.
"Este un angajat care are studii superioare, două licenţe, în Drept şi Filologie şi este o bună profesionistă, apreciată atât la Cluj cât şi de colegii de la Bucureşti cu care lucrează şi acesta-i statutul ei", a afirmat premierul.
Problema nu s-a referit, însă, niciodată la calităţile profesionale ale Mihaelei Boc, ci la refuzul premierului de a-şi asuma această angajare.
Întrebat de moderatul emisiunii, Victor Ciutacu, de ce nu este asumată, Emil Boc a replicat:
"Şi care e problema că lucrează o rudă de gradul V? Dacă e să ne luăm după lege (...) Asta-i realitatea, mă omule. Mă scuzaţi vă rog pentru tutuială. (...) Şi la primărie a lucrat la serviciul de protocol, era în relaţie cu Ştefania Ferencz, se cunosc foarte bine. Eu personal n-am lucrat direct cu ea. Aşa este şi acum, lucrează la cabinet cu Ştefania Ferencz. E o persoană care lucrează până la 12 noaptea şi stă şi-şi face toate documentele, materialele, traducerile".
Transcriptul intervenţiei telefonice a premierului Emil Boc(pdf)
Referitor la cazul Marius Buzea, fostul şofer al lui Emil Boc de la PD-L, avansat în funcţia de consilier personal la Cancelaria Guvernului, primul ministru susţine că acesta şi-ar fi continuat studiile în ultimii cinci ani.
"Cu Marius Buzea lucrez de peste 5 ani la partid, de când sunt eu într-o funcţie publică la PD-L, funcţie publică de conducere, reprezentativă la nivel naţional. Odată cu această funcţie pe care am dobândit-o şi eu, el şi-a continuat studiile universitare, şi-a terminat facultatea, este un om de încredere, în care am toată încrederea posibilă", a declarat Emil Boc în intervenţia telefonică.
"Sunt mândru că are o calitate umană extraordinară şi este alături de mine când îmi este greu", a mai adăugat premierul Emil Boc.
CITIŢI TRANSCRIPTUL EDIŢIEI DE JOI A EMISIUNII "VORBE GRELE"
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc victor ciutacu Vorbe Grele
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close