Antena 3 CNN Politică Boc: Rectificare bugetară în august, posibilă creştere a salariilor în 2011

Boc: Rectificare bugetară în august, posibilă creştere a salariilor în 2011

Boc: Rectificare bugetară în august, posibilă creştere a salariilor în 2011
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Aug 2010   •   14:03

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri, la Radio România Actualităţi, că rectificarea bugetară urmează să aibă loc pe 20 august şi că o parte din bani vor merge spre sănătate. Totdată, premierul a anunţat că ţinta de deficit rămâne neschimbată şi că salariile bugetarilor ar putea creşte cu 10% anul viitor.

"La rectificarea bugetară vom plăti datoriile restante ale statului în special în domeniul sănătăţii", a declarat Emil Boc.

"Vom începe cu plata celor mai mari restanţe", a adăugat premierul.

Şeful Executivului a precizat, în timpul interviului oferit postului public de radio, că ţinta de deficit rămâne neschimbată, în ciuda inundaţiilor.

Emil Boc a făcut unele referiri şi la salariile bugetarilor. Potrivit premierului, dacă au loc restructurări, acestea ar putea creşte cu mai mult de 10 procente.

"În 2011 am putea avea o creştere a salariilor bugetarilor cu 10% dacă nu se dă al 13-lea salariu. (...) Dacă au loc restructurări, am putea creşte salariile bugetarilor cu mai mult de 10 %", a spus Boc.

Aceeaşi variantă a fost avansată recent şi de către ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, care a declarat că salariile ar putea creşte în 2011 cu 10%, în condiţiile în care sunt restructurate 60.000 de persoane.

Declaraţia celor doi oficiali români vin, însă, în contradicţie cu recomandarea Fondului Monetar Internaţional. Şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, a afirmat, miercuri, că Fondul Monetar recomandă ca scăderea salariilor cu 25%, aplicată de la 1 iulie, să nu fie inversată.    

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Emil Boc salarii rectificare bugetara
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close