Antena 3 CNN Politică Boc renunţă, momentan, la varianta Blaga pentru MAI: PSD poate numi un interimar până la ora 13.00

Boc renunţă, momentan, la varianta Blaga pentru MAI: PSD poate numi un interimar până la ora 13.00

Boc renunţă, momentan, la varianta Blaga pentru MAI: PSD poate numi un interimar până la ora 13.00
Sursa foto: Emil Boc
29 Sep 2009   •   10:54

PSD are la dispoziţie încă trei ore pentru a propune un interimar dintre proprii miniştri pentru ocuparea portofoliului Internelor şi funcţiei de vicepremier. Premierul Emil Boc a acordat încă un scurt răgaz partenerilor social-democraţi pentru a veni până la ora 13.00 cu o numire de interimar pentru acest portofoliu. În caz contrar, după finalizarea noului termen, Boc a anunţat că va trimite cererea de revocare către Preşedinţie. Potrivit însă unor surse social-democrate, deja patru miniştri PSD şi-ar fi scris demisiile ca o dovadă de susţinere a lui Dan Nica.

Emil Boc încearcă astfel să paseze responsabilitatea ruperii coaliţiei în curtea PSD, arătându-şi disponibilitatea de a juca după regulile protocolului de colaborare dintre cele două partide. Astfel, premierul a prelungit ultimatumul care expira la ora 10:48, termen până la care PSD ar fi trebuit să vină cu o propunere pentru portofoliul de ministru al Administraţiei şi Internelor.

Ieri, numele democrat-liberalului Vasile Blaga era cel mai vehiculat de către liderii PD-L şi PSD ca posibil ministru interimar al Administraţiei şi Internelor. Scenariul numirii unui membru PDl într-un portofoliu ce revenea PSd, i-a înfuriat la culme pe social-democraţi, care au avertizat că PD-L încalcă prevederile Constituţiei unde se stipulează că în cazul unei remanieri care schimbă componenţa politică a Cabinetului, Executivul trebuie să vină în Parlament pentru un nou vot de încredere.

?În această dimineaţă la ora 8:30 am solicitat conducerii PSD ca în condiţiile în care nu au nominalizat un nume pentru Ministerul de Interne să-mi propună în rândul miniştrilor PSD un interimar până când va decide cine va ocupa postul. Până acum nu am primit nici un fel de propunere din partea partenerilor de guvernare. După ora 13 voi înainta preşedintelui propunerea de remaniere din funcţie a ministrului de Interne, aşteptând ca partenerii de la PSD să-mi propună un nume pentru asigurarea interimatului la Ministerul de Interne? a anunţat Boc.

Propunerea de revocare a lui Dan Nica din funcţia de vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Internelor a fost însă redactată la Guvern încă de luni după-amiază, pentru a fi transmisă, marţi, la Preşedinţie, susţin surse guvernamentale, fiind aşteptată doar o nominalizare pentru conducerea ministerului din partea PSD.

EMIL BOC, NOU RĂGAZ PENTRU PARTENERII DE COALIŢIE:




Premierul a explicat că a recurs la acest gest către PSD pentru a înlătura orice suspiciune de fraudare a alegerilor că PDL doreşte acest miniter pentru a frauda alegerile, teză acreditată luni pe toate canalele media de către reprezentanţii social-democraţi.

?Fac această propunere pentru a elimina orice suspiciune că PDL doreşte acest minister pentru a frauda alegerile sau pentru a organiza alt acţiuni de acest fel? a explicat premierul, care a amintit că, potrivit protocolului de colaborare, acest post revine PSD.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close