Antena 3 CNN Politică Boc respinge acuzaţiile lui Sandu: Niciodată nu am condiţionat pe nimeni să aducă bani în partid în schimbul funcţiilor

Boc respinge acuzaţiile lui Sandu: Niciodată nu am condiţionat pe nimeni să aducă bani în partid în schimbul funcţiilor

Boc respinge acuzaţiile lui Sandu: Niciodată nu am condiţionat pe nimeni să aducă bani în partid în schimbul funcţiilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    28 Ian 2015   •   15:47

Emil Boc respinge acuzaţiile făcute de fostul ministru Gabriel Sandu în faţa procurorilor. Boc spune că niciodată nu a condiţionat pe nimeni să aducă bani în partid în schimbul unor funcţii. 

 
"Vreau să fie foarte clar pentru toată lumea: în întreaga mea viaţă publică, indiferent că am fost la Primărie sau la Guvern, niciodată în viaţa mea nu am condiţionat numirea unei persoane într-o funcţie publică, la Primărie sau la Guvern, sau menţinerea unei persoane în funcţie publică, la Primărie sau la Guvern, de achitarea unei sume de bani pentru mine sau pentru partid. Acest lucru îl spun răspicat, fără echivoc şi îl voi spune oricui mă va întreba, oricând din zi şi din noapte. Pentru că nu am nimic de ascuns. Niciodată nu am condiţionat nici pentru mine, nici pentru partid, menţinerea într-o funcţie sau punerea într-o funcţie publică a cuiva, astfel încât afirmaţiile acelea care au fost făcute, din punctul meu de vedere, nu au niciun fel de acoperire şi nu îmi dau seama de ce au fost făcute", a declarat, miercuri, Emil Boc. 
 
Întrebat de ce a fost nominalizat de Gabriel Sandu, Boc a spus că ar trebui întrebat despre acest lucru fostul ministru al Comunicaţiilor. 
 
"Niciodată nu s-au achitat sume de bani pentru mine sau pentru partid pentru menţinerea sau pentru punerea într-o funcţie, nici la Primărie, nici la Guvern, nici într-o funcţie ministerială sau de secretar de stat sau orice altceva", a susţinut Boc.
 
Fostul premier a adăugat că nu a fost citat la DNA până acum, iar daca va fi, se va duce să spună ceea ce ştie.
 
Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, care a fost recent scos din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu, a venit la DNA, miercuri, pentru a da noi declaraţii în dosarul Microsoft. 
 
Gabriel Sandu le-ar fi spus procurorilor că el a aflat, în prima parte a anului 2009, că pentru finanţarea PDL şi a campaniei electorale a partidului ar fi fost create mecanisme care colectau fonduri din companii înregistrate în jurisdicţii internaţionale, iar de aceste operaţiuni s-ar fi ocupat persoane bine pregătite şi de încredere, "care reprezintă interesele unor corporaţii".
 
Astfel, potrivit lui Sandu, toate cheltuielile şi obligaţiile cu acest scop ar fi fost făcute sub presiuni efectuate de conducerea PDL, respectiv de Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Alin Albu şi Gheorghe Ştefan. 
 
Gabriel Sandu se află, începând din 25 ianuarie, în arest la domiciliu. Măsura arestului preventiv a fost înlocuită după ce Sandu le-ar fi oferit anchetatorilor mai multe informaţii.
 
În dosarul Microsoft, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, de luare de mită şi spălare de bani. Instanţa supremă a dispus arestarea lor preventivă în 29 octombrie, ulterior mandatele de arestare fiind prelungite.
 
Potrivit DNA, Dorin Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.
 
Omul de afaceri Nicolae Dumitru, care controlează grupul de firme Niro, a cerut şi primit, prin firma sa, 7,65 milioane de dolari provenind de la Fujitsu Siemens Computers pentru a interveni la Şerban Mihăilescu şi Dan Nica, membri ai Guvernului la data faptelor, pentru a obţine încheierea contractului de închiriere a licenţelor Microsoft, susţin anchetatorii.
 
În acest dosar sunt vizaţi şi alţi opt foşti miniştri: senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Adriana Ţicău. 

Citiţi şi Gabriel Sandu, noi mărturii la DNA despre şpaga din PDL: Campania lui Băsescu, finanţată din bani publici
 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close