Antena 3 CNN Politică Boc respinge teza candidatului independent la Cotroceni: "Nu doresc să candidez. Candidatul PDL este preşedintele în exerciţiu"

Boc respinge teza candidatului independent la Cotroceni: "Nu doresc să candidez. Candidatul PDL este preşedintele în exerciţiu"

Boc respinge teza candidatului independent la Cotroceni: "Nu doresc să candidez. Candidatul PDL este preşedintele în exerciţiu"
Sursa foto: Emil Boc
06 Aug 2009   •   15:15

Premierul Emil Boc nu doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al României, de vreme ce candidatul PDL la această funcţie este preşedintele Traian Băsescu. Liderul democrat liberal a susţinut joi că nu a discutat niciodată în partida varianta candidaturii sale la Cotroceni în cazul în care Băsescu nu ar candida. Mai mult, Boc s-a arătat convins că Băsescu nu va candida ca independent, subiect actual de speculaţii în media şi cercurile politice.

Scos la marginea terenului ca posibilă soluţie de rezervă în cazul în care Traian Băsescu ar zice pas pentru un nou mandat la Cotroceni, premierul a subliniat astăzi că nu a intenţionat şi nu intenţionează să se înscrie într-o astfel de bătălie electorală.

"Vreau să lămuresc foarte clar şi să spun foarte precis. Nu am avut niciodată intenţia de a candida, nu doresc să candidez la funcţia de preşedinte al României, nu am discutat nici măcar ca ipoteză vreodată în PD-L despre o alternativă a altui candidat la funcţia de preşedinte al României. Candidatul PD-L la funcţia de preşedinte al României este preşedintele în exerciţiu", a declarat Boc. la postul public de radio.
Liderul PDL a exclus şi scenariul potrivit căruia preşedintele Traian Băsescu va decide să candideze ca independent. "Eu cred că v-am răspuns la această întrebare în fraza anterioară", a comentat Boc.

Cu toate acestea, tot mai mulţi lideri PDL acreditează ideea aruncării lui Boc în cursa prezidenţială în încercarea de a obţine o reacţie clară din partea actualului ocupant al scaunului prezidenţial din Cotroceni. Rând pe rând Sulfina Barbu şi Vasile Blaga au arătat că nu exclud posibilitatea ca Boc să candideze din partea PDL la funcţia supremă în stat.

În paralel, ultimele semnale emise de Băsescu potrivit cărora şi-ar condiţiona candidatura de evoluţia economică au alimentat speculaţiile din cercurile politice că şeful statului ar căuta să se disocize de performenţele actualei guvernări intrând în lupta electorală ca independent.

Într-un interviu recent la postul public de televiziune, presărat cu referiri la soarta românilor şi mai puţin cu reacţii la atacurile publice ale unor lideri de partid, precum Mircea Geoană şi crin Antonescu, preşedintele declara că ia în calcul, "în mod deosebit", posibilitatea de a nu candida. Cu doar o zi în urmă, la TVR, Băsescu preciza că anunţul privind candidatura sa nu va fi făcut la televizor, în prime time, sugerând imaginea unui om politic responsabil mai interesat de români decât de scaunul de preşedinte.

"Nu m-am decis dacă voi candida pentru că, pentru mine, altele sunt priorităţile acum. Analiza asupra candidaturii mele este foarte complexă şi nu voi spune nici da, nici nu în cadrul unei emisiuni de televiziune, iar dacă voi lua o decizie o voi face în cu totul alt cadru. Nu ştiu cum şi-au anunţat alţi şefi de stat candidatura, dar eu nu sunt un mare preşedinte, sunt doar preşedintele României", a declarat Băsescu la TVR.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close