Antena 3 CNN Politică Boc: Restructurarea agenţiilor, în vigoare de joi. 9.000 de bugetari concediaţi

Boc: Restructurarea agenţiilor, în vigoare de joi. 9.000 de bugetari concediaţi

Boc: Restructurarea agenţiilor, în vigoare de joi. 9.000 de bugetari concediaţi
Sursa foto: Emil Boc
10 Noi 2009   •   18:09

Legea restructurării agenţilor de stat va intra în vigoare joia aceasta şi va provoca reducerea cu 9000 de posturi a aparatului bugetar şi gestionarea veniturilor acestor instituţii direct la bugetul de stat, a anunţat marţi premierul în exerciţiu, Emil Boc. Prin noile măsuri guvernamentale aproximativ un miliard de eruo, reprezentând veniturile acestor instituţii vor intra anual direct la bugetul de stat.

?Ce rezultă din aplicarea acestei legi? Desfiinţarea, comasarea şi restructurarea unui număr de 120 de agenţii, am înjumătăţit numărul agenţiilor guvernamentale care în bună parte au fost şi sunt o sursa pentru clientela politică? a explicat Boc.

El a amintit că un alt efect al acestei legi îl constă reducerea aparatului bugetar cu 9000 de persoane pentru combaterea obezităţii birocratice.
Premierul a arătat că veniturile agenţiilor guvernamentale intră la bugetul de stat, fiind vorba de un miliard de euro anual.

?De joi dimineaţă, 12 noiembrie, veniturile acestor agentii trec la bugetul de stat. Anual este vorba vorba de un miliard de euro care vor fi gestionaţi pentru binele interesului public? a subliniat Boc.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close